«Und Endlich» – Το γιγαντιαίο ρολόι που σταματάει τον χρόνο
Σε μια ρομαντική πύλη που έχει σχηματίσει η φύση κοντά στο πέρασμα Fuorcla digl Leget στην Ελβετία έχει τοποθετηθεί η διαδραστική εγκατάσταση «Und Endlich (Και τελικώς)» η οποία στην κυριολεξία σταματάει τον χρόνο.
Το καλλιτεχνικό δίδυμο GÆG – οι με βάση το Μόναχο Wolfgang Aichner και Thomas Huber – εγκατέστησε ένα γιγαντιαίο ρολόι σε μία «κάσα» από εντυπωσιακό φυσικό τοπίο προσκαλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν από πρώτο χέρι το πώς μπορούν να επηρεάσουν τις κινήσεις των δεικτών.
Ή ίσως, και τον ίδιο τον χρόνο.
Οι Aichner και Huber εγκαινίασαν το GÆG, το 2005.
Όπως και στα προηγούμενα πρότζεκτ τους («Powerwalk» και «Passage») όπως επισημαίνει το ΑΠΕ, έτσι και στο «Und Endlich» προσεγγίζουν το θέμα τους με χιούμορ και πρωτοτυπία ενώ παράλληλα εκφράζουν την αγάπη τους για τα ορεινά τοπία.
Η τελευταία εγκατάστασή τους έχει ως θέμα την επιβράδυνση του χρόνου.
Καθώς πλησιάζει κάποιος το ρολόι, οι δείκτες αρχίζουν να κινούνται πιο αργά -και αυτό είναι ορατό- έως ότου ο λεπτοδείκτης σταματήσει.
Απομακρυνόμενος, παρατηρεί ότι ο λεπτοδείκτης αρχίζει και πάλι να κινείται.
Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το ποδήλατό τους και να πάρουν τα ελβετικά βουνά για να έχουν δια ζώσης εμπειρία του «Και τελικώς» μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο http://undendlich.gaeg.net/live.
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442