Σε mini lockdown τέθηκε το Ρέθυμνο Κρήτης, παίρνοντας την σκυτάλη από τα Χανιά και το Ηράκλειο, στις οποίες πόλεις τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, στην Κρήτη θα δούμε την αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβρη.
«Τα μέτρα βοηθούν αποδεδειγμένα στο να πέσουν τα κρούσματα. Ουσιαστικά είχαμε αποκλιμάκωση στη Μύκονο και αντίστοιχη αποκλιμάκωση υπήρχε και στη Ζάκυνθο» είπε.
Μάλιστα, εκτιμά ότι στο τέλος του μήνα θα παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγήσει σε πάνω από 4.500 ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο. Ωστόσο, θεωρεί πως στην Αττική δεν θα παρθούν περιοριστικά μέτρα.
«Θα πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Αυτό είναι το κρίσιμο ζητούμενο για τον Σεπτέμβρη. Για να λειτουργήσουμε, θα πρέπει να είμαστε πιο προστατευμένοι» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.
Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι
Με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται, μεγαλώνει και η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία και στο σύστημα υγείας. Όπως τόνισε, εδώ και ένα χρόνο πολλές από τις ΜΕΘ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για covid, κάτι που έχει συνέπειες σε άλλες περιπτώσεις και ασθένειες που τις χρειάζονται.
Η εκτίμηση του κ. Σαρηγιάννη είναι πως οι ανάγκες για διασωληνωμένους θα φτάσουν τις 740 γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου.
Ιδιαίτερα, αυξάνονται οι διασωληνωμένοι ηλικίας 18 έως 39 ετών σε όλη τη χώρα. Το σύστημα υγείας μπορεί να το αντέξει, αλλά είναι αναπόφευκτη η πίεση, η οποία δημιουργεί μία αλυσίδα προβλημάτων.
Παράλληλα, σημειώνεται αύξηση ποσοστού μολύνσεων και στα παιδιά.
Το καλύτερο σενάριο θέλει την αποκλιμάκωση της κατάστασης να έρχεται από τις αρχές Οκτωβρίου, εάν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. «Αν και η κυβέρνηση ευελπιστούσε πως μέσα στο καλοκαίρι το ποσοστό εμβολιασμών θα έφτανε το 70%, η πραγματικότητα δείχνει πως ίσα που οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει το 50%».
«Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε το 63 με 65%. Ευελπιστώ ότι η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας