Στα χέρια του πορτογάλου Πέδρο Πικιάρντο κατέληξε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν των ανδρών.
Ο 28χρονος άλτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στον τελικό του αγωνίσματος και κατέλαβε εύκολα την πρώτη θέση.
Χαρακτηριστικό είναι πως δεν έπεσε από την κορυφή ποτέ κατά τη διάρκεια του τελικού, καθώς ήδη μετά την ολοκλήρωση του πρώτου άλματος είχε την κορυφαία επίδοση.
Το καλύτερο άλμα το πέτυχε στην τρίτη του προσπάθεια, όταν και πήδηξε 17,98.
Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τον Πικιάρντο σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς μέχρι και τον σημερινό τελικό είχε κατακτήσει δύο αργυρά σε παγκόσμια πρωταθλήματα.
Στην δεύτερο σκαλί του βάθρου, με ατομικό ρεκόρ, ανέβηκε ο κινέζος Γιαμίνγκ Ζου με άλμα στα 17,57 μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον αθλητή από την Μπουρκίνα Φάσο Φαμπρίς Ζάνγκο με 17,47 μ.
Έκπληξη αποτελεί η απουσία από το βάθρο των νικητών του αμερικανού Γουίλ Κλέι, ο οποίος έμεινε τέταρτος με άλμα στα 17,44.
Ο 30χρονος ήταν ο αργυρός ολυμπιονίκης στις τελευταίες δύο διοργανώσεις.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 16η αγωνιστική της Super League, με κορυφαίους του αγώνα τους Μέχντι Ταρέμι και Ζέλσον Μαρτίνς. Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας οι Πειραιώτες.
Ο Λουτσέσκου έβγαλε παίκτες ενόψει Ολυμπιακού. Τυπική διαδικασία αποδείχθηκε για τον ΠΑΟΚ το ματς στο Αγρίνιο, όπου «καθάρισε» από το 57’. Δυο γκολ ο Κωνσταντέλιας και 23-2 οι τελικές!
Ο Μέχντι Ταρέμι ήταν αυτός που έφτιαξε το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο και αυτός που πέτυχε και το δεύτερο στην επανάληψη, μετά από μια ακόμη έξοχη προσπάθεια δείγμα της τεράστιας κλάσης του.
Ο Ολυμιακός άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, με τον Μέχντι Ταρέμι να μοιράζει την ασίστ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και τον Ζέλσον Μαρτίνς να σκοράρει με κοντινή προβολή.