Σε μια πάρα πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, με τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού να ανακοινώνει την απόκτηση της 23χρονης Αμερικανίδας γκαρντ, Aλέξις Τόλφρι.
Στις πρώτες της δηλώσεις ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Αλέξις Τόλφρι ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα έρθω να αγωνιστώ για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου το οποίο θα με εξελίξει όχι μόνο ας αθλήτρια αλλά και ως άνθρωπο.
Το να εγκαταλείπεις τη χώρα σου πάντα είναι δύσκολο, αλλά είναι τιμή μου που θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω την ελληνική κουλτούρα. Οι στόχοι μου για τη νέα σεζόν είναι να βοηθήσω την ομάδα να είναι η καλύτερη που μπορεί, ανταποκρινόμενη στο ρόλο που θα έχω. Ανυπομονώ να ξεκινήσει μια φανταστική σεζόν. Πάμε Ολυμπιακέ!».
Η ανακοίνωση:
«O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Aλέξις Τόλφρι. Η 23χρονη Αμερικανίδα γκαρντ και διεθνής με την Εθνική ομάδα του Κοσόβου, υπέγραψε το συμβόλαιο της και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου μας».
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:15) σε ένα ντέρμπι πρωτιάς στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός δίνει κρισιμότατο στην έδρα της Μπαρτσελόνα (21:30).
Ο Βινίσιους αναφέρθηκε στο θέμα του ρατσισμού στον αθλητισμό, στο μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τους δύο προπονητές που είχε φέτος, αλλά και στον Εμπαπέ.