Σκληροτράχηλος αντίπαλος ο Κριστιάν Γκαρίν από τη Χιλή.
Το είχε δείξει και πέρσι στο Αμβούργο, όταν είχε χάσει πολύ δύσκολα με 2-1 από τον Στέφανο Τσιτσιπά.
Σήμερα το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ο «Στεφ» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου τένις.
Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) τον Γκαρίν και πήρε έτσι την πρόκριση για τα προημιτελικά του Masters Rolex Monte Carlo (1000άρι).
Σχετικά εύκολη η πρόκριση του «Στεφ», όπως δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο Γκαρίν το πάλεψε, με όσες δυνατότητες έχει ως παίκτης.
Όμως, ο έλληνας πρωταθλητής (Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη) είναι κλάσεις ανώτερός του.
Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν… χέρι-χέρι.
Για να γίνει το πρώτο break στο ματς πέρασε αρκετή ώρα: 1-0 ο Στεφ, 1-1 ο Γκαρίν, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως κρίθηκε το πρώτο σετ.
Διότι ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του αγώνα, πραγματοποιώντας το 5-3. Με το σετ να ολοκληρώνεται αμέσως μετά (6-3).
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break του Τσιτσιπά, ο οποίος από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του.
Μέχρι το 4-3 ο έλληνας αθλητής είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο του σετ, ωστόσο ο Γκαρίν ισοφάρισε (4-4) με break και… άγχωσε τον «Στεφ».
Για πολύ λίγο όμως. Καθώς ο Τσιτσιπάς στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα έκανε break (5-4) και στη συνέχεια πήρε εύκολα το τελευταίο game για το τελικό 6-4 (2-0 στα σετ).
Αντίπαλος του Tsitsifast στους «8» ο ισπανός Φοκίνα Νταβίντοβιτς, Νο 58 της παγκόσμιας κατάταξης, που νίκησε με 2-0 σετ το γάλλο Πουίλ (Νο 86).
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Η Ντόρτμουντ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης επικρατώντας με 3-0, ενώ η Μάιντς πήρε τεράστια νίκη με 2-1 επί της Χάιντενχαϊμ ξεφεύγοντας από τον πάτο της βαθμολογίας.
Τι έδειξαν οι ορισμοί διαιτητών για τα ματς Κυπέλλου: 1) Δεν υπάρχει Έλληνας κοινής αποδοχής, 2) Ο Λανουά δεν έβγαλε νέους ρέφερι, 3) Σλοβένος στο VAR Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ; Ξένος να’ ναι και ότι να’ ναι