Γούνες τέλος για τους οίκους Balenciaga και Alexander McQueen
Με την κίνηση αυτή αναγνωρίζεται στην πράξη η αξία της βιωσιμότητας, αλλά και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.
Στο γενικευμένο κλίμα της ηθικής και βιώσιμης μόδας, δύο ακόμη μεγάλοι οίκοι μόδας, οι Balenciaga και Alexander McQueen, αποκάλυψαν ότι σταμάτησαν τη χρήση γούνας στα προϊόντα τους.
Και οι δύο οίκοι μόδας ανήκουν στην εταιρεία Kering.
Παρότι ο οίκος Balenciaga καταργεί σταδιακά τη χρήση γούνας από τότε που ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής ο Demna Gvasalia, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται, δημόσια, η πολιτική του. Αρκετές άλλες μάρκες της Kering, ανάμεσά τους οι Gucci και Bottega Veneta, έχουν ήδη σταματήσει τη χρήση της.
Με την κίνηση αυτή αναγνωρίζεται στην πράξη η αξία της βιωσιμότητας, αλλά και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.
Παρότι κάποτε η μη χρήση γούνας ήταν κάτι το αδιανόητο για τους οίκους υψηλής ραπτικής, έγινε σύντομα κοινή πρακτική για εμπόρους, περιοδικά ακόμα και σχολές ραπτικής.
Πέρα από την ομπρέλα της Kering φίρμες όπως οι Versace, Prada, Armani, Michael Kors και Margiela σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τη γούνα τα τελευταία χρόνια. Οτιδήποτε χνουδωτό βλέπει κανείς στις επιδείξεις τους είναι ψεύτικο.
Οι πωλήσεις γούνας βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια και η απαίτηση για εναλλακτικές λύσεις αυξήθηκε κατά 258% στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, σύμφωνα με τη Vogue Business. Ωστόσο η γούνα ενδέχεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς πολλές εταιρείες επανεξετάζουν πλέον και τη σχέση τους και με το παραδοσιακό δέρμα.
- Ρωσία: Έξι χρόνια κάθειρξης στον επικεφαλής κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς
- Τι γνωρίζουμε για το χριστουγεννιάτικο χτύπημα του Τραμπ σε βάση του Ισλαμικού Κράτους στη Νιγηρία
- Ολυμπιακός: Ψάχνει μεγάλο διπλό στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους
- Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι «τι θέλει ο λαός», αλλά ποιες επιλογές του προσφέρονται
- Καλύτερη ζωή: Τα δύο μυστικά για να την πετύχουμε
- Ο Άσαντ από τη «Ρωσία με Αγάπη»: Η παραδεισένια ζωή ενός έκπτωτου δικτάτορα





