Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο Pfizer : Αποτελεσματικό και στους εφήβους 12-15 ετών, ανοίγει ο δρόμος για τους μαθητές

Εμβόλιο Pfizer : Αποτελεσματικό και στους εφήβους 12-15 ετών, ανοίγει ο δρόμος για τους μαθητές

Προς αδειοδότηση και για τους μαθητές λυκείου σε ΗΠΑ και Ευρώπη

To εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNtech είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και στην ηλικιακή ομάδα των 12 έως 15 ετών, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι δύο εταιρείες, σε μια εξέλιξη που ίσως βοηθήσει στο άνοιγμα των σχολείων το επόμενο σχολικό έτος.

Η Pfizer αισιοδοξεί ότι θα προλάβει να αρχίσει τη διανομή του εμβολίου πριν από το φθινόπωρο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά.

Αίτημα για χρήση σε εφήβους αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στην αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) και αργότερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), μεταδίδει το Reuters.

Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη για άτομα 16 ετών και άνω, με αποτελεσματικότητα που υπερβαίνει το 90% στην πρόληψη ακόμα και της ασυμπτωματικής λοίμωξης.

Η νέα ανακοίνωση βασίστηκε σε μελέτη με τη συμμετοχή 2.260 εφήβων. Κανένα κρούσμα δεν καταγράφηκε στους εθελοντές που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, συγκριτικά με 18 περιστατικά Covid-19 στην ομάδα ελέγχου.

Οι παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες και όμοιες με αυτές που είχαν καταγραφεί στους ενήλικες -πόνος στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, πυρετός και κόπωση.

Τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετρήθηκαν σε υποομάδα των εθελοντών και βρέθηκαν στα ίδια ικανοποιητικά επίπεδα που είχαν καταγραφεί στους ενήλικες.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε και η κλινική δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά, η οποία θα κατέβει τελικά μέχρι την ηλικία των 6 ετών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024