Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με smartphone και κέρδισαν στα Mobile Photography Awards
Για να τραβήξουν μια καλή φωτογραφία, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται μια ακριβή κάμερα ή πιστεύουν ότι χρειάζονται έναν ακόμη πιο ακριβό φακό και ούτω καθεξής
Για να τραβήξουν μια καλή φωτογραφία, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται μια ακριβή κάμερα ή πιστεύουν ότι χρειάζονται έναν ακόμη πιο ακριβό φακό και ούτω καθεξής.
Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό τηλέφωνό σας και έναν συνδυασμό φαντασίας και δεξιοτήτων.
Και το αποτέλεσμα είναι μερικές φορές ακόμη καλύτερο από τα αποτελέσματα με ακριβά εργαλεία. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται toolbox fallacy, πλάνη των εργαλείων: η ουσία είναι ότι για να κάνουν κάτι, οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι χρειάζονται μια λίστα εργαλείων για να το κάνουν, ενώ στην πραγματικότητα, κάτι ελάχιστο αρκεί.
Οι ετήσιοι διοργανωτές Mobile Photography Awards (MPA) ανακοίνωσαν τους νικητές και τους επιλαχόντες του 10ου ετήσιου διαγωνισμού τους. Το MPA είναι ο μακρύτερος διεθνής διαγωνισμός που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη φωτογραφία που τραβήχτηκε σε κινητά τηλέφωνα ή tablet.
Πάνω από 5.700 εικόνες υποβλήθηκαν από 75 χώρες.
Οι συμμετέχοντες εισήγαγαν το έργο τους σε ένα ευρύ φάσμα 20 κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των Δοκίμων Φωτογραφιών, των Μεταφορών, της Φωτογραφίας του Δρόμου, του Φωτορεπόρτερ, του Μαύρου & του Λευκού Πορτρέτου και της Ψηφιακής Τέχνης, μεταξύ άλλων.
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ




