
«Βόμβα» Σαρηγιάννη: Εναν ακόμη μήνα lockdown – Από τις 18 Μαΐου οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στις επόμενες ημέρες είναι «εκτός θέματος».
Την εκτίμηση πως εάν παραμείνουμε σε καθεστώς lockdown, το οποίο ωστόσο να εφαρμόζεται όπως πρέπει, μέχρι τα μέσα Απριλίου μετά θα είμαστε όντως σε φάση αποκλιμάκωσης και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε με ασφάλεια, διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Κάνοντας λόγο για ακόμη έναν μήνα lockdown, ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως για να σταθεροποιηθούμε και να υπάρξει αποκλιμάκωση θα χρειαστούν πραγματικά εβδομάδες με τουλάχιστον τήρηση των υπαρχόντων μέτρων, η οποία εντούτοις δεν γίνεται στο βαθμό που θα έπρεπε.
Όπως υποστήριξε ο κ. Σαρηγιάννης για να μιλήσουμε για άνοιγμα, θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.
«Εγώ θεωρώ ότι δεν στοχεύουμε εκεί που γίνεται η κύρια διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ» επεσήμανε προσθέτοντας πως πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στους χώρους εργασίας αλλά και περαιτέρω εφαρμογή του συστήματος τηλεργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στις επόμενες ημέρες είναι «εκτός θέματος».
Μάλιστα, υπογράμμισε πως τα μοντέλα ανάλυσης των υπαρχόντων δεδομένων δείχνουν σε αυτή τη φάση αυξητική τάση της πανδημίας με ενδείξεις αποκλιμάκωσης στις 18 Μαΐου.
Παράλληλα ανέφερε πως στις επόμενες ημέρες, μέχρι τέλος του μήνα, σε μέρες που θα γίνουν περισσότερα τεστ, είναι πιθανό να δούμε αύξηση κρουσμάτων με τις ημερήσιες μολύνσεις να αγγίζουν τις 3.600.
«Όχι πολύ παραπάνω αλλά παραπάνω», είπε και πρόσθεσε πως οι ΜΕΘ βρίσκονται ήδη σε προβληματική κατάσταση και μπορεί να φτάσουμε ακόμη και σε επίπεδα 750 κατειλημμένων κλινών ημερησίως.
«Θα αρχίσουμε να έχουμε πραγματικά πρόβλημα» δήλωσε καλώντας σε αναμόρφωση και ουσιαστική τήρηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων και όχι σε εφαρμογή επιπρόσθετων περιορισμών.
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου


