Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Ποια καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν την Δευτέρα - Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς

Lockdown : Ποια καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν την Δευτέρα – Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς

Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για την επαναλειτουργία της οικονομίας

Για την επιστροφή στην κανονικότητα με αργά και προσεκτικά βήματα ετοιμάζεται η οικονομία, με την επιτροπή των Λοιμοξιωλόγων να αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων.

Ειδικότερα, προτείνεται στις 22 Μαρτίου να ανοίξουν:

•Κομμωτήρια

•Κέντρα αισθητικής

•Κέντρα περιποίησης άκρων

Μάλιστα, το υπουργείο προτείνει να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός.

Η μετακίνηση θα γίνεται με SMS στο «13033» με τον κωδικό 2

Για την Δευτέρα 29 Μαρτίου έχει προταθεί καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως προ πανδημίας.

Παράλληλα, για το λιανεμπόριο, οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο «13032» και με το ονοματεπώνυμο μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα θα έχουμε 3 ώρες για να ψωνίσουμε. Όσοι επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα θα υπάρχει κόφτης, και έτσι δεν θα λάβουν το «οκ».

Εστίαση

Σε ότι αφορά στον κλάδο της εστίασης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλους, το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου. Στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η εστίαση εντός Απριλίου.

Πάντως, σε πρώτη φάση, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Το άνοιγμα του Τουρισμού επισπεύδει τη λειτουργία της Εστίασης» δήλωναν αρμόδιοι παράγοντες.

Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς

«Το άνοιγμα της αγοράς με προσεκτικό τρόπο θα βοήθαγε τις επιχειρήσεις και τον κόσμο που δεν αντέχει άλλο μέσα. Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλα χρήματα να στηρίξει την αγορά. Η 6η και η 7η επιστρεπτέα ήταν μικρότερες από την 5η» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Όταν τελειώσουν οι αναστολές και οι επιστρεπτέες το μέγεθος της καταστροφής θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζεται κανείς» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το άνοιγμα της αγοράς.

Τα σημεία που οι απόψεις διίστανται:

Οι μισοί στην Επιτροπή ζητούν να καταργηθεί η απαγόρευση μετακίνησης για την άθληση σε άλλο Δήμο, ενώ οι άλλοι μισοί διαφωνούν και ζητούν να παραμείνει η δυνατότητα μετακίνησης μόνο εντός του ίδιου Δήμου, καθώς φοβούνται ότι σε διαφορετική περίπτωση με πρόσχημα την «άθληση» θα αυξηθούν κατακόρυφα οι επισκέψεις σε άλλα σπίτια.

Αντιπροτείνουν όμως αγορές από καταστήματα εντός του Δήμου της κατοικίας είτε με click in shop (με ραντεβού μέσα στο κατάστημα δηλαδή) στις λιγότερο βεβαρημένες περιοχές είτε με click away (με ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος) στις περισσότερο βεβαρημένες.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024