Η συγγνώμη Μητσοτάκη για τα κρούσματα αστυνομικής βίας
«Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας και για την δική μου διακυβέρνηση και για την δική σας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία με τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος επενδύει στην έννοια της ενότητας και ποιος υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση».
Στην αναφορά του στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας από στελέχη της αστυνομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «ενισχύουμε ουσιαστικά τον Συνήγορο του Πολίτη για τέτοια περιστατικά» και αφού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως και κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης υπήρξαν περιστατικά αστυνομικής βίας, ζήτησε συγγνώμη από όλους όσους υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας.
«Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας και για την δική μου διακυβέρνηση και για την δική σας», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «είχατε την ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνετε πράξη αυτό, που υποκριτικά δηλώσατε ότι σας ενδιαφέρει, η κοινωνική ειρήνη κ. Τσίπρα. Αντ’ αυτού μέτρησα 17 φορές τη λέξη «κατηγορώ». Σας επιστρέφω το Κατηγορώ γιατί εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε:
«Θα μιλήσω για ένα μεγάλο κίνδυνο να μετατρέψουν κάποιοι την πανδημία κατά της υγείας σε κίνδυνο κατά της κοινωνίας και να εκμεταλλευτούν την εύφλεκτη ύλη της κόπωσης για τα περιοριστικά μέτρα, που όλοι ομολογούμε πως είναι αναγκαία. Να ανάψουν μία φωτιά που θα κάψει την κοινωνική ενότητα».
Απευθυνόμενος στους νέους – όπως είπε – τόνισε «δεν κουνάω το δάχτυλο, ανοίγουμε τα αυτιά μας για να σας ακούσουμε, δεσμεύομαι να κάνω την διακυβέρνηση φιλικότερη προς τον πολίτη».
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442