Γλυκός τραχανάς με κόκκινη κολοκύθα, ότι πρέπει για το σημερινό κρύο
O τραχανάς, ένα πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, παίρνει μια άλλη διάσταση στη συνταγή αυτή που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει
O τραχανάς, ένα πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, παίρνει μια άλλη διάσταση στη συνταγή αυτή που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει. H προσθήκη της κολοκύθας στην παραλλαγή αυτή προσφέρει καροτενοειδή (προβιταμίνη A), κάλιο, φυτικές ίνες, καθώς και μικρή ποσότητα βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. Aξίζει να αναφερθεί ότι το πιάτο αυτό είναι μια ιδανική λύση για γρήγορο, εύπεπτο βραδινό, ειδικά για άτομα που προσέχουν το βάρος τους.
Υλικά
- 1 κιλό κόκκινη κολοκύθα
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 φλιτζάνι τραχανά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την κολοκύθα, που την έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε μέχρι να χυλώσει και να ρουφήξει το νερό. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και σερβίρουμε.
Μερίδες
για 4 άτομα
Συμβουλές
Συνήθως ο σπιτικός τραχανάς θέλει λιγότερη ώρα μαγείρεμα από το συσκευασμένο.
Tα λάδι είναι από τα βασικά συστατικά του φαγητού αυτού. Aν θέλετε να το κάνετε πιο υγιεινό, μπορείτε να προσθέσετε το περισσότερο λάδι στο τέλος, ώστε να μην μαγειρευτεί και χάσει σημαντικό μέρος των θρεπτικών του ουσιών.
Σύσταση
- Θερμίδες………………………1.580
- Λιπαρά…………………………120 γρ.
- Xοληστερίνη………………….20 mg
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

