Λιανεμπόριο : Ξεχύθηκαν στην αγορά παρά το τσουχτερό κρύο – Ουρές εκατοντάδων μέτρων
Ούτε οι χαμηλές θερμοκρασίες, ούτε ο φόβος του κοροναϊού κατάφεραν να κρατήσουν τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα. Άλλοι με τα αυτοκίνητά τους και άλλοι με το μετρό, ξεχύθηκαν στην αγορά
Ούτε οι χαμηλές θερμοκρασίες, ούτε ο φόβος του κοροναϊού κατάφεραν να κρατήσουν τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα. Άλλοι με τα αυτοκίνητά τους και άλλοι με το μετρό, ξεχύθηκαν στην αγορά.
Οι καταστηματάρχες έχουν ρίξει τις τιμές αλλά και να μην το έκαναν οι καταναλωτές θα πουν πως η ανάγκη τους να βγουν για ψώνια είναι μεγάλη, όλοι κρατούσαν σακούλες στα χέρια.
Ήταν και οι εκπτώσεις που έκαναν ακόμη πιο δελεαστική την βόλτα στην αγορά.
Η ίδια εικόνα και στην Θεσσαλονίκη με τους καταστηματάρχες να έχουν προετοιμαστεί αλλά από την άλλη να λένε πως οι περισσότεροι πελάτες δεν μπορούν να πάνε για ψώνια λόγω των περιορισμών στην κίνηση.
Στην Θεσσαλονίκη το 70% είναι από επαρχία δεν μπορούν να έρθουν. Τα μέτρα απολύμανσης είναι αυστηρά και οι καταστηματάρχες δίνουν οδηγίες στους πελάτες τους για την αποστολή του μηνύματος που πρέπει να προηγείται κάθε επίσκεψης.
Οι πελάτες πάντως ειδικά στις αλυσίδες εμφανίζονται να είναι πρόθυμοι να κάθονται συνωστισμένοι σε ουρές όσο και αν αυτό ροκανίζει χρόνο από τις 2 ώρες που έχουν διαθέσιμες.
Σε κάθε περίπτωση επιχειρούν στις σύντομες επισκέψεις τους να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο τις εκπτώσεις.
Οι έλεγχοι στις ουρές είναι συνεχείς και οι αστυνομικοί ελέγχουν την ώρα αποστολής του SMS, μπροστά στην κάμερα έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα. Ενώ η κυβέρνηση από την άλλη σημειώνει πως δεν θα μπει κόφτης στα SMS λόγω προσωπικών δεδομένων από το 2ωρο εξαιρούνται κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Οι επιδημιολόγοι κρατούν στάση αναμονής για το τι θα φέρει το άνοιγμα της αγοράς…
Αν πάντως τα πράγματα δεν πάνε καλά η κυβέρνηση προαναγγέλλει λουκέτα…
Σε ότι αφορά την εστίαση ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως λόγω της φύσης των καταστημάτων που αν ανοίξουν με λίγο κόσμο θα έχουν ζημίες αντί για κέρδη αυτή θα γίνει με πρώτο βήμα τα τραπέζια σε ανοιχτούς χώρους με σόμπες.
O Υπουργός μάλιστα σημείωσε πως τα επόμενα που θα μπουν στο τραπέζι είναι τα χιονοδρομικά κέντρα για πιθανή επαναλειτουργία.
Με εκπτώσεις και ουρές άνοιξε η αγορά
Μεγάλη η αδημονία του κόσμου για το άνοιγμα της αγοράς. Οι καταναλωτές προτίμησε τα mall λόγω του κρύο εν αντιθέσει με τις υπαίθριες αγορές.
Φυσικά στην είσοδο του πολυκαταστήματος υπάρχει άνδρας της ασφάλειας του mall που μετρά τον κόσμο που βρίσκεται μέσα για να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.
Στις ουρές στήθηκαν οι Θεσσαλονικείς παρά το πολικό ψύχος και τον περιορισμό των δύο ωρών. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε έξω από ένα γνωστό κατάστημα με ρούχα όπου ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για την σειρά του.
- Fitness trends: Αυτές είναι οι τάσεις του 2026
- Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή
- Αλκοτέστ και για τα πατίνια
- Έρχονται αυξήσεις άνω του 10% στα ασφάλιστρα υγείας
- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
- Miriam Rodríguez: Η μητέρα που κυνήγησε τους δολοφόνους της κόρης της – Και το πλήρωσε με τη ζωή τη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)





























![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442