Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : AstraZeneca και Ρωσία ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές με στόχο να συνδυάσουν τα εμβόλιά τους

Κοροναϊός : AstraZeneca και Ρωσία ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές με στόχο να συνδυάσουν τα εμβόλιά τους

Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο συνδυασμός των δύο εμβολίων είναι πιθανόν να αυξήσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους

Η AstraZeneca και η Ρωσία ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές , στις οποίες θα συνδυάζονται τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19.

«Ανακοινώνουμε πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού του ASD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του Sputnik V, που αναπτύχθηκε από τον ερευνητικό εργαστήριο Gamaleya», ανακοίνωσε το παράρτημα της AstraZeneca στην Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι οι δοκιμές θα γίνουν σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Και τα δύο εμβόλια έχουν παραχθεί με βάση ακίνδυνους αδενοϊούς.

Το Ινστιτούτο Gamaleya είχε προτείνει στην AstraZeneca αυτό το εγχείρημα, με βάση την υπόθεση ότι ενδεχομένως η χρήση δύο δόσεων από δύο εμβόλια θα είναι αποτελεσματικότερη από την χορήγηση δύο δόσεων του ιδίου εμβολίου.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ταμείο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο συμμετέχει στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik V, γνωστοποιεί ότι πρότεινε στις 23 Νοεμβρίου στην AstraZeneca τη χρήση του ενός από τα δύο συστατικά του ρωσικού εμβολίου.

«Η AstraZeneca αποδέχθηκε την πρόταση να χρησιμοποιήσει τον έναν από τους δύο φορείς του εμβολίου Sputnik V στις συμπληρωματικές κλινικές δοκιμές του δικού της εμβολίου, οι οποίες θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους», αναφέρει το Ταμείο.

Η Ρωσία δηλώνει ότι το εμβόλιο Sputnik V είναι αποτελεσματικό κατά 95%. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Φάση 3 των κλινικών δοκιμών σε 40.000 εθελοντές. Η Ρωσία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα τον εμβολιασμό του πληθυσμού, αρχίζοντας από τα επαγγέλματα της πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της Φάσης 3, το εμβόλιο της Οξφόρδης προσφέρει αποτελεσματικότητα 90% όταν χορηγείται πρώτα σε μικρή δόση και μετά σε μεγαλύτερη, και 60% όταν χορηγείται σε δύο ίδιες δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024