Πολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση
Ευθύνες στην κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού επιρρίπτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης για την πορεία της πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, η κατάσταση έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. «Η Ελλάδα έκανε ελάχιστα για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας τους τελευταίους έξι μήνες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσανιώτης μίλησε για την αποκλιμάκωση των μέτρων υποστηρίζοντας πως αυτή θα οριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία. «Όταν οι ειδικοί το εισηγηθούν, θα πάμε σε σταδιακή άρση των μέτρων», σημείωσε.
Στην κατάσταση στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο κ. Ζαχαριάδης υποστηρίζοντας πως εδώ και οχτώ μήνες δαπανώνται χρήματα για την υγεία και για υποδομές σε μεταφορά, τηλεκπαίδευση και τηλεργασία σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου υπάρχουν απλές διαβεβαιώσεις και μεγάλες δαπάνες για την επικοινωνία. «Στα δύσκολα είμαστε απολύτως απροετοίμαστοι», τόνισε.
Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση της χώρας καταλόγισε εξίσου και ο κ. Ζαχαριάδης και ο κ. Χρηστίδης με τον πρώτο να υποστηρίζει πως στην κυβένρηση πρέπει να πάψουν να είναι ανεύθυνοι και ευθυνόφοβοι και τον δεύτερο να υποστηρίζει πως το ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες είναι αυταπόδεικτο.
- Βιολάντα: Οι σοβαρές παραλείψεις στην εγκατάσταση προπανίου – «Θεσμικό κενό στις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους»
- «Γάζωσαν» σπίτι και αυτοκίνητο σε χωριό του Ηρακλείου
- Ράφα: Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται και από τις δύο πλευρές του περάσματος στη νότια Γάζα
- NBA: Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο, ήττα και από τους Σέλτικς (107-79, vid)
- «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»: Στο στόχαστρο των φετινών Grammy η βία της ICE
- Νέα Πέραμος: Θρίλερ με τη δολοφονία 27χρονου – Στο μικροσκόπιο η πιθανή σύνδεση με νεκρό επιχειρηματία
- «Ξεκάθαρο πέναλτι στον Αντρέ Λουίζ από τον Μουκουντί» – Όλοι οι τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφωνούν (vid)
- Ουκρανία: Δεκαπέντε νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από ρωσικό πλήγμα – Δύο νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικό drone
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442