Project Big Picture : Το σχέδιο για να σωθεί οικονομικά η Premier League
Με το πλάνο «Project Big», οι «μεγάλοι» της Premier League ετοιμάζουν να αναδιαμορφώσουν την αγγλική λίγκα και να φέρουν τα πάνω κάτω, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχει επιφέρει ο κοροναϊός
Ο κοροναϊός έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να βγει από την κουβέντα… Ο αθλητισμός αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται ακόμη και στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, όπως αυτό της Premier League.
Το κατά πολλούς καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει «χτυπηθεί» αισθητά από την πανδημία, με τις ομάδες να έχουν μπει σε μεγάλο μείον, καθώς τα έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Telegraph, οι «μεγάλοι» της Premier League, με πρωτοστάτες τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ετοιμάζουν να ρίξουν στο τραπέζι ένα σχέδιο, το οποίο θα μειώσει τις ομάδες της λίγκας στις 18, με τον έλεγχο να πηγαίνει αποκλειστικά στις πιο δυνατές ομάδες.
Το πλάνο με την ονομασία «Project Big» θα αναδιαμορφώσει εντελώς τον οικονομικό τομέα του πρωταθλήματος, καθώς θα δίνονται και 250 εκατομμύρια λίρες στις ομάδες τις Football League, λαμβάνοντας μάλιστα και το 25% των εσόδων της πρώτης κατηγορίας.
Το πλάνο στηρίζεται και από τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Τότεναμ, ενώ στο τραπέζι έχει μπει και η κουβέντα της κατάργησης του League Cup για κάποιο χρονικό διάστημα.
- Στο «κόκκινο» οι δρόμοι της Αττικής – Σημαντικές καθυστερήσεις
- Τάνια Τσανακλίδου: Εκτάκτως στο νοσοκομείο – Τι συνέβη
- Ολυμπιακός και ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου – Όλο το πρόγραμμα στο Final 8
- Πως ο «δάσκαλος» Νόιερ προετοιμάζει τον διάδοχό του στην Μπάγερν
- Συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν στην Γενεύη με τον Τραμπ να κλιμακώνει τις απειλές
- Τώρα είναι ακυβέρνητη η χώρα, κ. Πρωθυπουργέ


