ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αποφύγουν τα «τιμωρητικά» lockdown
«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε –και κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο και το δεχόμαστε– αλλά αυτό που θέλουμε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι αυτά τα μαζικά λοκντάουν που είναι τόσο τιμωρητικά για τις κοινότητες, την κοινωνία και τους πάντες», τόνισε.
Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα «τιμωρητικά» lockdown, την ώρα που πολλές χώρες καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικ Ράιαν.
Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μία ημέρα αφότου ο Οργανισμός ανέφερε ότι σημειώθηκε ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων, συνολικά 338.779, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στην Ευρώπη.
«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε –και κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο και το δεχόμαστε– αλλά αυτό που θέλουμε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι αυτά τα μαζικά λοκντάουν που είναι τόσο τιμωρητικά για τις κοινότητες, την κοινωνία και τους πάντες», τόνισε.
Ο Ράιαν χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός ότι αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. «Δεν υπάρχουν καινούριες απαντήσεις. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», είπε, προειδοποιώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις μαζικές συναθροίσεις ανθρώπων.
Η Ευρώπη καταγράφει πλέον περισσότερα κρούσματα απ’ όσα η Ινδία, η Βραζιλία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας