TIME: Ο Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2020
Το αμερικάνικο περιοδικό TIME συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη λίστα με τους 100 ανθρώπους, που είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο το 2020.
Νέα μεγάλη διάκριση για το Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το περιοδικό «ΤΙΜΕ» τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που σημάδεψαν με την παρουσία και τη δράση τους το 2020.
Το αμερικάνικο περιοδικό TIME συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη λίστα με τους 100 ανθρώπους, που είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο το 2020.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ βρίσκεται δίπλα σε παγκόσμιους ηγέτες όπως ο Τραμπ, η Μέρκελ, ο Ζι Ζιπίνγκ και ο πρίγκηπας Χάρι. Πρωταγωνιστές που ανέδειξε η πανδημία, όπως ο καθηγητής Φάουτσι και νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη, αλλά και ακτιβιστές καλλιτέχνες όπως η Τζένιφερ Χάντσον και ο Μάικλ Τζόρνταν.
«Κάποτε τον ρώτησα τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε: »Το στέμμα έφτασε». Οπωσδήποτε έφτασε.»
Ο Γιάννης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους πρωτοπόρους, που σημάδεψαν το 2020, όχι μόνο με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα. Κυρίως με τη στάση του ίδιου και της ομάδας του, του Μιλγουόκι, που αρνήθηκαν να παίξουν με το Ορλάντο, διαμαρτυρόμενοι για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο συνοδευτικό κείμενο ο θρύλος του ΝΒΑ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.
«Ένας ήρωας στον αθλητισμό είναι κάτι παραπάνω από τα ρεκόρ του. Ο Γιάννης δίνει το παράδειγμα κάνοντας αγώνα γι’ αυτό που πιστεύει.»
Η λίστα του ΤΙΜΕ περιλαμβάνει κι άλλες προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, όπως ο Λιούις Χάμιλτον, ο Ντουέιν Γουέιντ και η Ναόμι Οσάκα.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.