Λέσβος : Δεκατέσσερα τα κρούσματα κοροναϊού στον Καρά Τεπέ – Μπήκαν σε απομόνωση
Συνολικά από το Σαββάτο το απόγευμα, μέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 550 άτομα. Πάντως χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια».
Συνολικά 14 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κοροναϊού κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.
Συνολικά από το Σαββάτο το απόγευμα, μέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 550 άτομα. Πάντως χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια», όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr.
Πηγές του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου, αναφέρουν ότι από σήμερα ξεκινάνε μια προσπάθεια να προπαγανδίσουν τη νέα δομή σε όσους ζουν στο δρόμο, στα κτήματα γύρω από την εθνική οδό αλλά και σε αύλειους χώρους, ακόμα και σε ταράτσες, επιχειρήσεων της περιοχής που δεν έχουν λειτουργήσει από την περασμένη Τετάρτη. Συγκεκριμένα με ένα φυλλάδιο που ετοιμάζεται θα ενημερώνονται όλοι ότι ο μόνος τρόπος να φύγουν από το νησί είναι να μπουν στη νέα δομή, να ελεγχθούν ιατρικά και να ταυτοποιηθούν.
Ας σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει τρόπους αντιμετώπισης ομάδας κυρίως Αφγανών παραβατικών ως υπεύθυνων για την άρνηση μεγάλου μέρους προσφύγων και μεταναστών να μπουν στη νέα δομή. Όπως λέγεται, αυτοί τρομοκρατούν τη μεγάλη μάζα των άστεγων και πυρόπληκτων ενώ διαδίδουν και ψευδώς ότι επίκειται μαζική αποχώρηση. Δεδομένου του ότι στην πλειοψηφία τους έχουν δεύτερη απορριπτική απόφαση σχετική με αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει, θεωρούν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν από το νησί.
- Κατάρ: Σε θέση επιφυλακής οι ΗΠΑ – Τοποθέτησαν πυραύλους σε κινητούς εκτοξευτές
- Serie A: Στο προσκήνιο η επαγγελματική διαιτησία – Πόσα κερδίζουν σήμερα οι ρέφερι
- «Τα λεφτά τον σκότωσαν» – Τι είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο
- Θα μπορούσε να είναι ο… Ρόκι Φέρντιναντ – Η πυγμαχία, ο Τζόσουα και… 100 εκατ. λίρες
- Μετανάστευση: Σύγκρουση δύο κόσμων στην Ευρώπη – Οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή
- Πανιώνιος – Μπεσίκτας 74-114: Ολοκλήρωσε τα παιχνίδια του στο EuroCup με βαριά ήττα…




