
Ισραήλ : Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο λόγω κοροναϊού – Απειλή γενικής απεργίας
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Ισραήλ απείλησε να προκηρύξει γενική απεργία εξαιτίας του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.
Τις 118.538 έφθασαν συνολικά οι περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.942 νέα κρούσματα, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Απολογισμός της πανδημίας
Ο απολογισμός της πανδημίας του κοροναϊού αυξήθηκε στους 957 νεκρούς, καθώς άλλοι 18 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 414 από 437, ενώ συνολικά οι άνθρωποι που παραμένουν σε νοσοκομεία είναι 860 από τα 21.367 λεγόμενα ενεργά κρούσματα.
Οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει έφθασαν τους 96.214 (+1.205 σε 24 ώρες), πάντα σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.
Μειώσεις μισθών
Νωρίτερα χθες, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Ισραήλ απείλησε να προκηρύξει γενική απεργία εξαιτίας του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.
Η συνδικαλιστική οργάνωση ανήγγειλε ότι διαπιστώνεται εργασιακή διαφορά, κάτι που σημαίνει ότι έπειτα από δύο εβδομάδες θα αποκτήσει από νομική σκοπιά δικαίωμα να προκηρύξει εθνική γενική απεργία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Φαν ντε Φεν στο «στόχαστρο» της Γιουνάιτεντ
- «Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι ο Αζεντίν Ουναΐ»
- Συνελήφθη 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο
- «Ένοιωσα ότι εξαπάτησα το σύστημα»: Τι είναι η μέθοδος «κάψε τ΄άχυρα» που αλλάζει τα ραντεβού από dating apps
- Αλέξης Τσίπρας: Επιστρέφω για να υπάρξει κανονικότητα και σταθερότητα – Με προγραμματικές εξαγγελίες στους Δελφούς
- Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική» μετά το τέλος της θητείας μου – Οι τελευταίοι στόχοι του




