Μητσοτάκης: Εφάπαξ και εντός του 2020 η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους
Εφάπαξ και εντός του 2020 θα δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου του Επικρατείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.
Εφάπαξ και εντός του 2020 θα δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου του Επικρατείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασή του στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση αυτή αφορά περίπου 2.5 εκατ. συνταξιούχους.
Μιλάμε για 1,4 δισ. ευρώ, ποσό που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, που όμως επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα.
Η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση άλλων αιτημάτων, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
«Ενδεχομένως να υπάρξουν αιτήματα, παροτρύνσεις, για δώρα κλπ. Όμως θέλω να πω στους συνταξιούχους ότι θέλω η απόφαση για εφάπαξ παροχή να εκτιμηθεί. Δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο. Ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν άδικο για ανέργους, επόμενες γενιές κ.α», είπε χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να βαδίζει στο μονοπάτι της προόδου παρά τα εμπόδια. Γιατί έχουμε μια κοινωνία ενωμένη, ένα κράτος που διαρκώς εκσυγχρονίζεται, μια κυβέρνηση που μπορεί, είπε ο πρωθυπουργός καλώντας τους βουλευτές να το ψηφίσουν.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας