Δερμιτζάκης : Περισσότερα από το αναμενόμενο τα εισαγόμενα κρούσματα
Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, το σύστημα των τεστ που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και δεν μπορεί να κάνει τα τεστ γρήγορα.
Τη θέση ότι στα βόρεια σύνορα της χώρας και δη στον Προμαχώνα, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι περισσότερα από όσα υπολόγιζαν οι ειδικοί, εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι το σύστημα των τεστ που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και δεν μπορεί να κάνει τα τεστ γρήγορα.
«Από τη στιγμή που έρχονται όλοι με τεστ δεν χρειάζεται να κλείσουν τα σύνορα», εκτίμησε ο καθηγητής, μιλώντας στον Σκάι.
Για την πιθανότητα να υπάρξει δεύτερο κύμα του κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο είπε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα μέσα στον Αύγουστο. Υπάρχει όμως ο φόβος.»
Για όσους εισέρχονται στην χώρα ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η οδηγία για τους τουρίστες είναι να μην κυκλοφορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. Ο τουρίστας «θα πρέπει να φτάσει στον τελικό του προορισμό και να αυτοαπομονωθεί» υπογράμμισε.
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα



