Σαρδέλες μαρινάτες
Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο και περιχύνουμε τα ψάρια για ένα βράδυ
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 νύχτα
ΥΛΙΚΑ (για 3-4 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
500 γρ. σαρδέλες, φιλεταρισμένες (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τις φιλετάρει)
Χυμός από 2-3 πορτοκάλια
1½ κ.σ. αλάτι
5-6 κόκκους πιπεριού, μαύρου και κόκκινου
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό, βιολογικό αγγούρι σε κύβους
Ξύσμα από 1-2 ακέρωτα λεμόνια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τις σαρδέλες με κρύο νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να στεγνώσουν εντελώς. Βάζουμε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη, μέσα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος ή πυρέξ. Δεν θέλουμε η μία να καλύπτει την άλλη. Ανακατεύουμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού με το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις σαρδέλες. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μία νύχτα. Τις σερβίρουμε πάνω στο κομμένο αγγούρι και ρίχνουμε από πάνω λίγη από τη μαρινάδα τους. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και με κόκκους κόκκινου πιπεριού από τη μαρινάδα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Επιμένουν στην Ιταλία: «Ο Σέιμπεν Λι πιέζει για μεταγραφή» (pic)
- Χεζμπολάχ: Απορρίπτουμε την απαίτηση για αφοπλισμό εφόσον οι επιθέσεις του Ισραήλ συνεχίζονται
- Τραγωδία στα Χανιά: 60χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο και εντοπίστηκε μετά από ώρες – Ήταν πατέρας 3 παιδιών
- ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα στη θεσμική υπόληψη και δημοκρατική λειτουργία της Βουλής η κατάργηση των ζωντανών μεταδόσεων των εξεταστικών
- Ο Λούκα Βούσκοβιτς είναι ο ήρωας των Χριστουγέννων στην Μπουντεσλίγκα
- «Προτιμούσα να έχω γεννήσει ένα σκυλάκι» – Ο αποξενωμένος γιος της Μπριζίτ Μπαρντό, Νικολά-Ζακ Σαριέ
