MέΡΑ25: Το κράτος να γίνει ο αγοραστής ύστατης ανάγκης των αγροτικών προϊόντων
Πρόταση προς την κυβέρνηση να εγγυηθεί το κράτος στους αγρότες ότι θα αγοράσει (στις αντίστοιχες περσινές τιμές) όλες τις ποσότητες αδιάθετων, λόγω κρίσης, αγροτικών αγαθών, καταθέτει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.
Πρόταση προς την κυβέρνηση να εγγυηθεί το κράτος στους αγρότες ότι θα αγοράσει (στις αντίστοιχες περσινές τιμές) όλες τις ποσότητες αδιάθετων, λόγω κρίσης, αγροτικών αγαθών, καταθέτει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η ανυπαρξία ουσιαστικής κυβερνητικής πολιτικής στήριξης της αγροτικής παραγωγής θα φέρει, πέραν της κατάρρευσης των αγροτών, και τη διατροφική κρίση των υπόλοιπων».
Το ΜέΡΑ 25 εκφράζει την ανησυχία ότι η ακύρωση εξαγωγών των αγροτικών μας προϊόντων, καθώς και τα εμπόδια στις εγχώριες μεταφορές τους, αναγκάζουν τους αγρότες μας να αποφασίζουν καθημερινά μείωση της αγροτικής παραγωγής. Αυτό, προσθέτει, σημαίνει ότι η αγροτική παραγωγή, που παίρνει πολύ καιρό να ανακάμψει μετά από μια τέτοια συρρίκνωση, θα παραμείνει μειωμένη και αφού ξεπεράσουμε την πανδημία. Σημειώνει επίσης ότι αυτή η μεσοπρόθεσμη μείωση της προσφοράς αγροτικών αγαθών επιφυλάσσει αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων ακριβώς τη στιγμή που τα εισοδήματα των πολλών καταρρέουν.
Ακόμη, το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι όπως οι κεντρικές τράπεζες λειτουργούν ως δανειστές ύστατης ανάγκης σε περιόδους κατάρρευσης των τραπεζών, έτσι το κράτος έχει υποχρέωση να λειτουργήσει ως αγοραστής ύστατης ανάγκης των αγροτικών προϊόντων για να στηρίξει τόσο τους αγρότες όσο και τους πολίτες των οποίων τα εισοδήματα καταρρέουν.
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442