
Δύο βάρκες με πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο εν μέσω κοροναϊού
Τις τελευταίες εβδομάδες, ελάχιστοι είναι αυτοί που διασχίζουν τη θάλασσα από τα τουρκικά παράλια για να περάσουν στη Λέσβο.
Δύο ακόμη βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι αψήφησαν την απειλή του κοροναϊού και τα κλειστά σύνορα, έφτασαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη βορειοανατολική Λέσβο.
Η πρώτη βάρκα εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου. Σε αυτήν επέβαιναν 25 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά. Οι 19 ήταν Αφγανοί και οι υπόλοιποι Σύριοι.
Το δεύτερο περιστατικό ήταν στην θαλάσσια περιοχή της Κλειούς. Στη βάρκα επέβαιναν έξι άτομα όλα από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.
Ήδη οι παραπάνω ελέγχονται ιατρικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ είναι άγνωστο πού θα μεταφερθούν.
Ας σημειωθεί ότι στο σύνολο τους οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος χορήγησης ασύλου, ενώ προβλέπεται η μεταφορά τους στην ενδοχώρα και η διαμονή τους σε κλειστή δομή έως ότου απελαθούν.
- Ιράν: Δεν είναι στόχος η αλλαγή του καθεστώτος, κατά τον Νετανιάχου, που άλλαξε όμως, κατά τον Τραμπ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 30 τραυματίες σε επιδρομές της Ρωσίας
- Στενά του Ορμούζ: Πετρελαιοφόρο πήρε φωτιά αφού χτυπήθηκε από βλήμα
- Λίβανος: Συγκαλείται εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ για τον θάνατο των κυανοκράνων
- Οι 20 πρώτοι στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Καρχιμάκης, Γλαβίνας, Διαμαντοπούλου στην πρώτη τριάδα
- Τέξας: 15χρονος μαθητής πυροβόλησε καθηγήτρια και αυτοκτόνησε
