Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δημιουργήθηκαν ιατρεία για τον κοροναϊό στο ΚΥΤ στη Χίο

Κοροναϊός : Δημιουργήθηκαν ιατρεία για τον κοροναϊό στο ΚΥΤ στη Χίο

Τέσσερις οικίσκοι θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι εξωτερικών ιατρείων για τον κοροναϊό έξω από το ΚΥΤ της Χίου.

Τέσσερις οικίσκους που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι εξωτερικών ιατρείων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο απέστειλε σήμερα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έπειτα από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, Παντελή Βρουλή.

Τα ιατρεία προσφέρθηκε να στελεχώσει σε 24ωρη βάση η Περιφέρεια, με στόχο την εξέταση προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη δομή.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισημαίνει ότι «προχωράμε ήδη, όπως ανακοίνωσα χθες, σε επείγοντα μέτρα υγειονομικής θωράκισης των ανοικτών δομών φιλοξενίας και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Η συμβολή της αυτοδιοίκησης, όπως στην περίπτωση της Χίου, συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτάχυνση των ενεργειών και στην επιτυχία των δράσεων».

Ήδη από την Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε προαναγγείλει τη δημιουργία ειδικών ιατρείων για τον κοροναϊό στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Τα μέτρα για τον κοροναϊό στους προσφυγικούς καταυλισμούς

Σειρά μέτρων για τον περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ελεγχόμενη μετάβαση όσων διαμένουν στα ΚΥΤ προς τα αστικά κέντρα και η μεταφορά των αφιχθέντων μετά την 1η Μαρτίου σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα. Επίσης, ξεκινά άμεσα η μετατροπή των ΚΥΤ Κω και Λέρου σε κλειστές δομές, έπειτα από απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, και επιταχύνεται η διαδικασία κατασκευής του κλειστού κέντρου στη Σάμο.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1. Παραμένουν εκτός των υπαρχόντων ΚΥΤ οι αφιχθέντες μετά την 1/3/2020, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού. Εντός των προσεχών ημερών θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος.

2. Θα υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας όσων διαμένουν στα ΚΥΤ με διάρκεια ισχύος 30 ημέρες. Η μετάβαση, όσων διαμένουν στα ΚΥΤ, προς τα αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους θα είναι ελεγχόμενη. Συγκεκριμένα, θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ανά μία ώρα σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ. Οι ομάδες αυτών των ατόμων θα απαρτίζονται μόνο από ένα μέλος ανά οικογένεια. Ο συντονισμός και έλεγχος της ανωτέρω κυκλοφορίας όσων διαμένουν στα ΚΥΤ, θα πραγματοποιείται με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η μετάβασή τους θα γίνεται μόνο με την αποκλειστική χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς ελεγχόμενης και περιορισμένης κίνησης. Θα προκριθεί όπου είναι εφικτή η τροφοδοσία των διαμενόντων με τηλεφωνικές παραγγελίες.

3. Ξεκινά άμεσα η διαδικασία μετατροπής των ΚΥΤ Κω & Λέρου, μετά από έγγραφο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, σε κλειστές δομές.

4. Επιταχύνεται η διαδικασία ολοκλήρωσης του νέου κλειστού κέντρου Σάμου, σε μικρότερη έκταση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, σε συνέχεια πρόσφατης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, με ταυτόχρονο κλείσιμο της ανοικτής δομής στο Βαθύ.

5. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάπτυξης μέσα στα ΚΥΤ ειδικών υγειονομικών μονάδων που περιλαμβάνουν ιατρεία, χώρους νοσούντων απομόνωσης για την περαιτέρω πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα περιστατικό προσβολής από τη νόσο του κοροναϊού ατόμων που διαμένουν μέσα στα ΚΥΤ.

6. Έχουν ήδη ανασταλεί όλες οι επισκέψεις ατόμων/φορέων, καθώς και δράσεις αυτών εντός των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και των δομών φιλοξενίας. Η είσοδος πλέον επιτρέπεται μόνο στους έχοντες εργασία.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024