Κοροναϊός – Ιταλία : Κλείνουν τα πάντα για 15 ημέρες, εκτός από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ
Νέο διάγγελμα απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοινώνοντας νέα αυστηρά μέτρα. Για 15 ημέρες κλείνουν τα πάντα, εκτός από φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων
Σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ιταλικό λαό προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοινώνοντας το κλείσιμο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων για δεκαπέντε ημέρες.
Εξαιρούνται μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, καθώς και βασικές δημόσιες υπηρεσίες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε, θα κλείσουν μπαρ, κομμωτήρια σε όλη την Ιταλία.
Επίσης, λουκέτο θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.
#BREAKING Italy will close all shops, bars and restaurants, except pharmacies and food stores, as part of further efforts to contain the coronavirus, Prime Minister Giuseppe Conte says pic.twitter.com/NXc84dP7R4
— dpa news agency (@dpa_intl) March 11, 2020
Το διάγγελμα Κόντε
«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον.
Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία.
Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες.
Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα.
Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας.
Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».
Un messaggio per voi: https://t.co/oY0xKVMBYl
— Giuseppe Conte (@GiuseppeConteIT) March 11, 2020
Italian PM Conte just announced closing down of all commercial activities across #Italy, with the exception of grocery shops, pharmacies, supermarkets.
Teleworking strongly encouraged. Public services guaranteed. #COVID19 pic.twitter.com/FPCmE05WUB— Marco Incerti (@MarcoInBxl) March 11, 2020
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
- Champions League: Μπάγερν – Ρεάλ και Άρσεναλ – Σπόρτινγκ για τα δύο τελευταία «εισιτήρια» των ημιτελικών
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442