Πάτρα : Σε ρυθμούς καρναβαλιού παρά την ακύρωση της παρέλασης
Μπορεί το καρναβάλι της Πάτρας να ακυρώθηκε, λόγω των φόβων για τον κοροναϊό, ωστόσο οι επίδοξοι καρναβαλιστές είναι στους δρόμους της πόλης
Μπορεί το καρναβάλι της Πάτρας να ακυρώθηκε, λόγω των φόβων για τον κοροναϊό, ωστόσο οι επίδοξοι καρναβαλιστές είναι στους δρόμους της πόλης.
Κοσμοσυρροή στην Πάτρα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αδιαχώρητο είχε δημιουργηθεί ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου γεμάτος κόσμο είναι ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και γενικότερα το ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Τα καταστήματα εστίασης είναι γεμάτα από Πατρινούς και επισκέπτες της πόλης, που βρίσκεται σε ρυθμούς καρναβαλιού, αν και η παρέλαση έχει ακυρωθεί.
Την ίδια ώρα, τα μέλη των πληρωμάτων εξετάζουν πώς θα κινηθούν. Το βέβαιο είναι ότι το χιούμορ και το κέφι δεν έχει χαθεί!

Τι προγραμματίζουν τα γκρουπ
Σύμφωνα με το thebest.gr, κάλεσμα για αναμνηστική φωτογράφιση μπροστά από το δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, φορώντας τις στολές που είχαν ετοιμάσει για το φετινό καρναβάλι, απευθύνουν γνωστοί καρναβαλιστές στα μέλη των πληρωμάτων.
Το ραντεβού δίνεται για την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου όπως λένε να τραβήξουν αναμνηστική φωτογραφία για το μη γενόμενο καρναβάλι του 2020.
Την ίδια στιγμή, πολυπληθή γκρούπ που είχαν δηλώσει ότι θα βγουν να παρελάσουν παρά τις απαγορεύσεις στο κέντρο της Πάτρας, φαίνεται ότι αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και καλούν τα μέλη τους να συγκεντρωθούν στους χώρους όπου παρέλαβαν τις στολές τους για να κάνουν εκεί πάρτι το Σαββατοκύριακο.
Το ιστορικό γκρουπ Κλαυσίγελος από την άλλη προετοιμάζει εντυπωσιακές καρναβαλικές περατζάδες στο κέντρο της Πάτρας το Σάββατο και την Κυριακή.
Πληροφορίες θέλουν επίσης πληρώματα να προγραμματίζουν «νυχτερινή παρέλαση» ακολουθώντας την παλιά διαδρομή από την πλατεία Ομονοίας μέχρι την πλατεία Γεωργίου, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.
Στο μεταξύ, η Πάτρα από το βράδυ της Παρασκευής έχει γεμίσει με κόσμο παρά τις ακυρώσεις των καρναβαλικών παρελάσεων. Η Ρήγα Φεραίου και η πλατεία Γεωργίου ήταν απροσπέλαστες το βράδυ της Παρασκευής.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαροί που για ακόμα μία χρονιά επέλεξαν να έρθουν στην Πάτρα για το Καρναβάλι και διασκέδασαν έως το ξημέρωμα κυρίως στους δρόμους της πόλης, στήνοντας πάρτι, σε διάφορα σημεία του κέντρου.
Ωστόσο, μέρος της κίνησης αυτής πήραν και ορισμένα καταστήματα εστίασης που δούλεψαν. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο κόσμος σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι λιγότερος, όμως ακόμα και έτσι, η Πάτρα έχει τουλάχιστον στο κέντρο της το χρώμα και το άρωμα του καρναβαλιού.
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator
- Η Γερμανία στρέφεται στη Vaca Muerta
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)





















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442