Πολιτική η δίωξη του Παπαγγελόπουλου, λένε οι δικηγόροι του
Βολές κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας πως η δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης είναι πολιτική και όχι ποινική εξαπολύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα.
Βολές κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας πως η δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης είναι πολιτική και όχι ποινική εξαπολύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα.
«Συγκεκριμένα, ενώ η Κυβέρνηση είχε δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν συμμετείχε στην συζήτηση της πρότασης των Βουλευτών της ΝΔ, γιατί δήθεν δεν ήθελε να επηρεάσει την διαδικασία και τους Βουλευτές, τώρα επικαλούμενη , τελείως παράνομα και αυθαίρετα, τις απόρρητες καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων, «εξέδωσε καταδικαστική απόφαση» υποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και παραβιάζοντας και το τεκμήριο της αθωότητας. Το ίδιο έκανε χθες και η Νέα Δημοκρατία, παρεμβαίνοντας σαφώς και ανεπίτρεπτα στο έργο της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, της Ολομέλειας της Βουλής και της Δικαιοσύνης αναφέρουν χαρακτηριστικά στη δήλωσή τους.
«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμω δεν εκράτεις. Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση κατηγορεί αβάσιμα και αναπόδεικτα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για μυστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και αυτοί με τον πιο πανηγυρικό (δημόσιο) τρόπο παρεμβαίνουν στα θεσμικά Δικαστικά Όργανα (Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφούλη που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση) καθώς και στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής που λειτουργούν ως Εισαγγελικά Όργανα», συνεχίζουν στην ανακοίνωση και προσθέτουν «αυτή η απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει και την προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, με την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, επειδή μέχρι σήμερα δεν προέκυψε κανένα σοβαρό συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου για τις πράξεις που αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής (Ν. Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ)».
«Με τέτοιες όμως παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές πρακτικές, δεν αναβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ούτε καταξιώνονται οι δικαστικές λειτουργίες της Βουλής που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης των Υπουργών. Τελικά η αλήθεια θα λάμψει πολύ γρήγορα όταν δημοσιοποιηθούν ολόκληρες οι καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, καθώς και τα έγγραφα που υπάρχουν στις δικογραφίες», καταλήγουν οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου.
- Νότια Κορέα: Καταδικάζει την ανάρτηση πανό στη ρωσική πρεσβεία με το μήνυμα «η νίκη θα είναι δική μας»
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)













![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442