Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, καθώς άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι φέρεται να επιτέθηκε σε πολίτες, πριν οι αρχές τον εξουδετερώσουν, τραυματίζοντας πολλούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλοι αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου έχουν πυροβολήσει τον άνδρα, σε δρόμο της περιοχής Streatham του νότιου Λονδίνου.

Εκτιμάται ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μαχαιρωθεί και, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, το περιστατικό έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικό.

«Ένας άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς από ένοπλους αξιωματικούς στο Streatham. Σε αυτό το στάδιο πιστεύεται ότι ένας αριθμός ανθρώπων μαχαιρώθηκε» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η Μητροπολιτική Αστυνομία που ερευνά τι συνέβη. «Το περιστατικό ανακηρύχθηκε ως συνδεόμενο με την τρομοκρατία»πρόσθεσε.

Αποκλεισμένη η περιοχή – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο το οποίο έχει αποκλειστεί. Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό και μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι άκουσαν τρεις πυροβολισμούς λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα), την Κυριακή.

Σύμφωνα με έναν περαστικό «η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή, ενώ οι δρόμοι έκλεισαν». Μάλιστα, κάνει λόγο για ασθενοφόρα που έχουν προσεγγίσει το σημείο.

«Περπατούσα στα καταστήματα και είδα ότι ελικόπτερα να έρχονται και πολλά ασθενοφόρα» επισημαίνει άλλος.

Παράλληλα, βίντεο από το σημείο δείχνει τον δράστη της επίθεσης να έχει πέσει νεκρός.

https://twitter.com/NYCNewsOutlet/status/1223993207849209856

Γράψτε το σχόλιό σας