Χοακίν Φίνιξ: Συνελήφθη ο ηθοποιός σε συγκέντρωση της Τζέιν Φόντα
Ο βραβευμένος ηθοποιός, Χοακίν Φίνιξ, συνελήφθη την Παρασκευή στα σκαλιά του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον
Ο βραβευμένος ηθοποιός, Χοακίν Φίνιξ, συνελήφθη την Παρασκευή στα σκαλιά του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε στο πλευρό της Τζέιν Φόντα που έχει συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές για τον ίδιο λόγο, και παρ’ όλα αυτά επιμένει να επιστρέφει και να διαμαρτύρεται, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μετά την σύλληψη του Χοακίν Φίνιξ, η Φόντα δήλωσε πως τα Fire Drill Fridays θα συνεχιστούν, αλλά προς το παρόν η σημερινή ήταν η τελευταία πορεία στην Ουάσιγκτον «για κάποιο διάστημα».
Ο Χοακίν Φίνιξ είπε: «Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής», είπε. «Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τώρα και αύριο κάνοντας την επιλογή σας για το τι καταναλώνετε».
Η ομιλία της Τζέιν Φόντα
Η Φόντα άρχισε τη διαμαρτυρία της πριν από τρεις εβδομάδες με στόχο να παροτρύνει τους πολιτικούς να λάβουν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής και υποσχέθηκε, ότι αν χρειαστεί, θα συλλαμβάνεται κάθε Παρασκευή μέχρι τέλος του χρόνου. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε στο πλευρό της τον συμπρωταγωνιστή της στο «Γκρέις και Φράνκι», Σαμ Ουάτερστον.
Η Φόντα δήλωσε στην ιστοσελίδα της για την εκστρατεία ότι μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για «να είναι πιο κοντά στο επίκεντρο του αγώνα για το κλίμα». «Δεν μπορώ πλέον να σταθώ και να αφήνω τους εκλεγμένους αξιωματούχους να αγνοούν -και ακόμη χειρότερα- να καταστρέφουν τον πλανήτη μας για το κέρδος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.
- Ροντινέι: «Γνωρίζω πόσο δύσκολη είνα η μέρα της Θύρας 7 για τον Ολυμπιακό – Αυτό που ξέρουμε με Παναθηναϊκό»
- Κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού: Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι 25 συλληφθέντες
- Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 2-0: Γλυκόπικρη νίκη μετά από δυο μήνες, με… υπογραφή Μπαρτόλο
- Στην Αθήνα τα τραυματισμένα παιδιά από το ναυάγιο της Χίου – 2,5 ετών το μικρότερο
- Γροιλανδία: Η κρίση δεν έχει τελειώσει – Θετικές οι συνομιλίες, αλλά το αποτέλεσμα αβέβαιο


