Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό βρέφος 5 μηνών από μηνιγγίτιδα
Δεν είχε εξακριβωθεί μέχρι χτες ο τύπος της μηνιγγίτιδας, αλλά γίνεται λόγος για τον τύπο Β που δεν είναι στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού
Στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας κατέληξε ένα βρέφος 5 μηνών από τη Λέσβο, το οποίο διακομίστηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Αθήνα.
Το βρέφος, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, διακομίστηκε το Σάββατο στην Αθήνα από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί ήδη επιβαρυμένο στην υγεία του.
Σύμφωνα με το stonisi.gr δεν είχε ταυτοποιηθεί ο τύπος του μηνιγγιτιδόκοκκου, αλλά γίνεται λόγος για τον τύπο Β, ο οποίος, ας σημειωθεί, είναι ο τύπος που δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
Μάλιστα παιδίατροι σημείωσαν στο «Ν» ότι πρόκειται για αρκετά ακριβό εμβόλιο, της τάξης των 103 ευρώ η έκαστη δόση.
Στο νοσοκομείο και το αδερφάκι του
Το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί.
Αναστάτωση επικρατεί σε γονείς μετά την είδηση του «Ν» για το εν λόγω εμβόλιο, με τους παιδιάτρους καταρχήν να επισημαίνουν ότι οι βασικές «απλές» οδηγίες πρέπει να τηρούνται από όλους: τακτικό πλύσιμο χεριών, χεράκι μπροστά από το στόμα στον βήχα, ιδιαίτερη προσοχή στους κλειστούς χώρους και να απευθύνονται γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά σε ιατρούς για συμβουλές.
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
- Διακοπές στη κόλαση: Γιατί επισκεπτόμαστε αξιοθέατα που έγιναν ακρότητες
- Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος: Για πρώτη φορά περικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο στα Εξάρχεια
- Δεύτερο γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί και 2-0 ο Ολυμπιακός (vids)


