Η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες στο 38ο λεπτό, αλλά επικράτησε 2-1, ανατρέποντας τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος με τους Φατιόν και Ντάουντα. Στην τέταρτη θέση πλέον οι «βυσσινί».
Η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες στο 38ο λεπτό, αλλά επικράτησε 2-1, ανατρέποντας τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος με τους Φατιόν και Ντάουντα. Στην τέταρτη θέση πλέον οι «βυσσινί».
Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες, ενώ οι Βολιώτες δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμό εκτός έδρας, σε ένα ματς που στάθηκαν αρκετά καλά.
Η μεγαλύτερη φετινή επένδυση του Ολυμπιακού
«Χρυσή» αλλαγή για τον προπονητή των γηπεδούχων ο Ντάουντα και πάλι, αφού μπήκε στο 67′ και όπως απέναντι στον ΟΦΗ, έτσι και απέναντι στον Βόλο, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Πρόκειται επίσης για την τρίτη ανατροπή των Λαρισαίων στην φετινή Super League 1, έπειτα από τα ματς με Άρη και ΟΦΗ.
Το ματς
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν από την πλευρά της ΑΕΛ, με το μακρινό σουτ του Φατιόν να βρίσκει στο δοκάρι του Μελίσσα στο 8ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά δυσκολεύονταν να πλησιάσουν την εστία του Βόλου, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα χάλασαν το ρυθμό, με την ένταση και τα νεύρα να είναι οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές.
Στο 38ο λεπτό, όμως, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Χοακίν Τόρες έγινε αποδέκτης της μπάλας στα όρια της μεγάλης περιοχής και με όμορφο αριστερό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον.
Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΛ ξύπνησε και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Ουάρντα στο 43′ αποκρούστηκε από τον Μελίσσα, ενώ το σουτ του Καρανίκα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι όμως θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με 0-2, αλλά ο Μουνίθ σε τετ α τετ στην αντεπίθεση, έστειλε τη μπάλα στον Κρίστινσον.
Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΛ ξύπνησε και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Ουάρντα στο 43′ αποκρούστηκε από τον Μελίσσα, ενώ το σουτ του Καρανίκα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι όμως θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με 0-2, αλλά ο Μουνίθ σε τετ α τετ στην αντεπίθεση, έστειλε τη μπάλα στον Κρίστινσον.
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ στο 56′ κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει την παράβαση σε χέρι του Τσίκα. Ο Φατιόν ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ πίεσε, έχασε δύο ευκαιρίες με τον Ουάρντα στο 67′ και στο 76′, αλλά εκείνος που λύτρωσε τους γηπεδούχους ήταν η αλλαγή του Γρηγορίου, ο Ντάουντα. Ο Νιγηριανός επιθετικός υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από βολέ του…Κρίστινσον και νίκησε τον Μελίσσα για το τελικό 2-1.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.