Νέα γκάφα Τσίπρα: «Επί Κατοχής ακούγαμε… Deutsche Welle»
Ιστορική... γκάφα για τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open, σε μία επίθεση του στο ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «θα ακούμε Deutsche Welle, όπως κάναμε στην Κατοχή».
To βασικό πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Τσίπρα είναι ότι είναι χρονολογικά ανακριβής, καθώς η Deutsche Welle άρχισε να εκπέμπει το 1953. Δηλαδή σχεδόν μια δεκαετία μετά την Κατοχή.
Επίσης, η Deutsche Welle είναι γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης και, άρα δεν θα μπορούσε να την ακούει κάποιος ως αντιστασιακό Μέσο επί Κατοχής.
Πιθανότατα, ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε ότι οι Έλληνες άκουγαν το βρετανικό δίκτυο BBC κατά την περίοδο της Κατόχης ή μιλούσε για την ακρόαση του ραδιοφώνου της DW στην περίοδο της Χούντας.
«Αν κάποιοι κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν»
Σε άλλο σημείο, δε, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αν κάποιοι νεαροί κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν!
Υπενθυμίζεται ότι στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, η κατοχή μολότοφ έγινε πλημμέλημα με τη ρητή διατύπωση – όπως υποστήριξε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ – η ποινή να εκτίεται στη φυλακή χωρίς να εξαγοράζεται και να μετατρέπεται. Η ρίξη μολότοφ είχε παραμείνει κακούργημα.
Καταπλητικός Τσίπρας! Θέλουν τα παιδιά να βγάλουν βόλτα μια μολότοφ και η ανάλγητη κυβέρνηση δεν το επιτρέπει!
Τσίπρας: Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αν κάποιοι νεαροί κρατούν μολότοφ, θα τις ρίξουν. pic.twitter.com/PKQ7z0zH8D
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) November 19, 2019
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπόντοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442