Υπάρχουν ορισμένα αδιευκρίνιστα θέματα σχετικά με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Υπάρχουν ορισμένα αδιευκρίνιστα θέματα σχετικά με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο. Γιατί κατέβηκε στην πορεία; Γιατί πήγε έως τη Μεγάλη Βρεταννία και όχι έως την αμερικανική πρεσβεία; Θα το ξανακάνει; Γιατί γελούσε (μαζί με τον Σκουρλέτη και τη Ρένα Δούρου) σ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην πορεία;

Ο Βηματοδότης αποφάσισε να διαλευκάνει το… μυστήριο Τσίπρα. Όπως σημειώνει:

«Ετσι, λοιπόν, για να λύσω αυτές τις απορίες απευθύνθηκα σ’ έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, ο οποίος προθύμως μίλησε, με την προϋπόθεση όμως να κρατήσει την ανωνυμία του.

Πρώτα απ’ όλα με πληροφόρησε ότι δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να ξαναβρεθεί σε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση, επειδή έτσι του επιτάσσουν τα «δημοκρατικά αντανακλαστικά του».

Εδωσε μάλιστα και ένα παράδειγμα πού μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβρεθεί στον δρόμο: Στις επερχόμενες διαμαρτυρίες για το Ασφαλιστικό, μου είπε, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε και συνέχεια.

Οσον αφορά την παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου, τη δικαιολόγησε ότι ήταν «η αντίδρασή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική». Δηλαδή; Τον ξαναρώτησα. «Διαμαρτυρία επειδή η Αστυνομία εισέβαλε σε κινηματογράφο, τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, η αστυνομική τρομοκρατία», μου απάντησε. Γιατί όμως όταν ήταν πρωθυπουργός έστελνε τα ΜΑΤ σε κάθε διαδήλωση δεν απάντησε, ούτε βεβαίως γιατί είχε κλείσει με τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ την Ηρώδου Αττικού.

Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος: Τον ρώτησα γιατί δεν πήγε έως την αμερικανική πρεσβεία, για να μου απαντήσει: «Και ποιος είπε ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει αντιαμερικανικό χαρακτήρα;». Του υπενθύμισα ότι το κύριο σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν «Εξω αι ΗΠΑ» και το «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», συνθήματα που φώναζε και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, ή εάν θέλετε πριν ο κ. Τσίπρας συναντηθεί με δύο πλανητάρχες και έναν πρώην πλανητάρχη. Επέμεινε ότι οι καιροί άλλαξαν…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr