Ένας μαραθωνοδρόμος ετών… 69 στο One Channel
Ο κ. Παπαντώνης τρέχει τα τελευταία πέντε χρόνια στον Μαραθώνιο, ενώ φέτος, όπως εξηγεί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί. Παρόλα αυτά «κάθε πρωί πηγαίνω στο γήπεδο και τρέχω 1,5 χιλιόμετρο και κάνω όργανα. Δεν καπνίζω»
Ο Αντώνης Παπαντώνης εκτός από οινοποιός, είναι και μάχιμος αθλητής. Και συγκεκριμένα, μαραθωνοδρόμος. Παρά τα 69 του χρόνια, έτρεξε και τα… 42 χιλιόμετρα στον πρόσφατο Ιστορικό Μαραθώνιο των Αθηνών.
Τερμάτισε τελευταίος, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Πήρε μετάλλιο, αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους και κυρίως πέτυχε το στόχο του, για ακόμη μια χρονιά. Να τερματίσει στη μεγάλη αυτή διαδρομή. Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο, μιλά στην εκπομπή One Line Weekend.
«Είναι ένα ολυμπιακό αγώνισμα. Μια εποποιία των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων του ανθρώπου. Ο αθλητής ξεκινά να τρέχει. Σιγά σιγά νιώθει ότι δεν μπορεί να τρέξει άλλο και επιστρατεύει τις ψυχικές του δυνάμεις για να αντέξει» σημειώνει.
Ο χρόνος που κατέγραψε ήταν οκτώ ώρες και πέντε λεπτά, ενώ όπως λέει «μετά το 25ο χιλιόμετρο χτύπησα το πόδι μου και είχα αφόρητους πόνους. Εκεί όμως λες μέσα σου ‘’λίγο ακόμα λίγο ακόμα’’. Κάποια στιγμή από την πολύ προσπάθεια χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Τα τελευταία 500 μέτρα μου φάνηκαν ατελείωτα».
Ο κ. Παπαντώνης τρέχει τα τελευταία πέντε χρόνια στον Μαραθώνιο, ενώ φέτος, όπως εξηγεί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί. Παρόλα αυτά «κάθε πρωί πηγαίνω στο γήπεδο και τρέχω 1,5 χιλιόμετρο και κάνω όργανα. Δεν καπνίζω».
«Ξεχνάω τα ζόρια και μου μένει η απόλαυση»
Περιγράφει τη στιγμή του τερματισμού του στον Μαραθώνιο με θαυμασμό.
«Είναι συγκλονιστική στιγμή. Εκεί καταλαβαίνεις πως έχει νικήσει. Έχεις επιβληθεί του εαυτού σου. Ο μαραθωνοδρόμος έχει σαν σύμμαχο αλλά και σαν εχθρό τον εαυτό του. Κάθε χρονιά λέω ότι δεν θα το ξανά κάνω. Αλλά κάθε χρονιά πάω. Ξεχνάω τα ζόρια και μου μένει η απόλαυση» καταλήγει.
Πηγή: onetv.gr
- Πρόβλημα στον Ολυμπιακό: Τραυματίστηκε ο Τζόουνς (vid)
- Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους 5-2: Η «Μεγάλη Κυρία» υποκλίθηκε στην Κωνσταντινούπολη
- Ολυμπιακός – Μιλάνο 0-3: Ήττα για τις Ερυθρόλευκες από τις πανίσχυρες Ιταλίδες
- Έρευνα του ΠΑΣΟΚ για τους νέους στην Κεντρική Μακεδονία: Η οικονομική κρίση πέρασε, αλλά θέλουν να φύγουν
- No Other Land: Νέα επίθεση Ισραηλινών εποίκων κατά του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Χαμντάν Μπαλάλ
- Μπενφίκα: Βασικός ο Παυλίδης κόντρα στη Ρεάλ (pic)
- Δεν αναγνωρίζει την καταγγελία της εργαζόμενης στην Πλεύση η Κωνσταντοπούλου: «Χυδαίο κατασκεύασμα, περιμένω υπομονετικά κανείς δεν έχει τη φερόμενη καταγγελία»
- Η λατρεία του σώματος – Η νέα σχεδιάστρια του Calvin Klein δε θέλει να γίνει μέλος της «αίρεσης» του οίκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442