Πειραματικά και πρότυπα ΕΠΑΛ προαναγγέλλει το υπ. Παιδείας
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι για τα ΕΠΑΛ, στα οποία γίνεται η επαγγελματική εκπαίδευση, η δημιουργία πρότυπων μονάδων θεωρείται μία σημαντική εξέλιξη
Στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία πρότυπων ΕΠΑΛ αναφέρθηκε, σε δηλώσεις της από το Ηράκλειο, η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη.
Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι για τα ΕΠΑΛ, στα οποία γίνεται η επαγγελματική εκπαίδευση, η δημιουργία πρότυπων μονάδων θεωρείται μία σημαντική εξέλιξη. Όπως τόνισε, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες, ούτως ώστε σύντομα το υπουργείο να μπορεί να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η υφυπουργός επισήμανε ότι η στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν από ένα πειραματικό και πρότυπο σχολείο σε κάθε έδρα Περιφερειακής Ενότητας και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τα πειραματικά σχολεία δεν θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής, δηλαδή θα εξακουλουθεί να ισχύσει η κλήρωση.
«Αποτελεί τμήμα των προγραμματικών μας δηλώσεων η δημιουργία σε κάθε έδρα Περιφερειακής Ενότητας ενός πρότυπου και ενός πειραματικού σχολείου. Με τις ομάδες εργασίας και με τη νέα επιτροπή που θα διοικεί τα πειραματικά, το έχουμε ως προτεραιότητα και θα το δείτε να ξετυλίγεται τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καταγγελία για σκληρή βία ανηλίκων κατά 11χρονης – Τη χτύπησαν και την εξανάγκασαν να γονατίσει τραβώντας βίντεο
- Μπαρτζώκας: «Εκνευριστήκαμε από τα πολύ φτηνά λάθη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο»
- Το «κλειδί» για τη νίκη και για το πρωτάθλημα
- ΕΕ: Διεύρυνση της αποστολής «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ θα εξετάσει το Συμβούλιο Υπουργών
- Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας – Σοκαριστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα
- Νέες ιδέες σε μια εμπορική αγορά που… φλέγεται




