Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή : Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Βουλή : Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Η Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση του Ιωάννη Αντωνίου στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής - «Έρχονται μαύρες ημέρες για την εκπαίδευση», είπε ο Νίκος Φίλης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που συνεδρίαζε με θέμα τον διορισμό του Ιωάννη Αντωνίου, στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

«Έρχονται μαύρες ημέρες για την εκπαίδευση», είπε ο Νίκος Φίλης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του είχε αναφέρει ότι η εκπαίδευση «απειλείται από τον δογματισμό του κ. Αντώνιου», εφορμώμενος από πρόσφατη δήλωση του κ. Αντώνιου ότι «το ρολόι των μεταρρυθμίσεων θα γυρίσει στο 2014» και ότι «θα γκρεμίσουμε όσα έχτισε το 2015-19 ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, στην οποία ασκείται κριτική στον κ. Αντωνίου.

«Είναι ανεπιθύμητος από την εκπαιδευτική κοινότητα και ακατάλληλος να ηγηθεί του ΙΕΠ», τόνισε ο κ. Φίλης.

Κεραμέως: Λυπηρή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Λυπηρή» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λυπηρή η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι πραγματικά λυπηρό και ελπίζω να αναθεωρήσει», σχολίασε.

Νωρίτερα, παρουσιάζοντας τον κ. Ιωάννου, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι είναι ένας «άνθρωπος των έργων» που «γνωρίζει τα προβλήματα» στον χώρο της Εκπαίδευσης. «Είμαι σίγουρη ότι θα υπηρετήσει στο ακέραιο την Εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Για τη σημασία, δε, του ρόλου του ΙΕΠ τόνισε ότι είναι ένας «κρίσιμος φορέας, εξαιρετικά σημαντικός για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής», που θα πρέπει να συνεισφέρει στις μεταρρυθμίσεις από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Ως προς τη γνωμοδότηση της Επιτροπής, θετική γνώμη δια των εκπροσώπων τους εξέφρασαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση και αρνητική γνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024