Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Παρισιού από χιλιάδες διαδηλωτές την πορεία κατά της ισλαμοφοβίας το απόγευμα της Κυριακής.
Μέλη αριστερών κομμάτων έδωσαν το παρόν στην πορεία, ενώ άλλοι από τον κεντρώο χώρο δεν συμμετείχαν υποστηρίζοντας ότι η κινητοποίηση απειλεί την παράδοση της Γαλλίας ως κοσμικού κράτους, την ώρα που η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν υποστήριζε ότι τη διαδήλωση οργάνωσαν ισλαμιστές.
Το πλήθος των περίπου 13.500 ανθρώπων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της οργάνωσης Occurence, διέσχισε τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας κρατώντας πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε κάθε μορφή ρατσισμού» και η «ισλαμοφοβία δεν είναι άποψη αλλά έγκλημα».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας