Τρεις συλλήψεις για διακίνηση πλαστών εγγράφων
Συγκεκριμένα, οι παράνομες συναλλαγές λάμβαναν χώρα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σε βοηθητικό χώρο καταστήματος ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα.
Συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, τρεις αλλοδαποί (δυο από το Μπαγκλαντές και ένας από το Αφγανιστάν) για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισε τους αλλοδαπούς, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εξακρίβωσε τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν στην διακίνηση των πλαστών.
Συγκεκριμένα, οι παράνομες συναλλαγές λάμβαναν χώρα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σε βοηθητικό χώρο καταστήματος ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ την ίδια στιγμή, ένας εκ των δραστών, παρέμενε στην είσοδο εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.
Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, μεταξύ των οποίων διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες παραμονής και διπλώματα οδήγησης, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και ένα μαχαίρι στιλέτο.
Τα έγγραφα, απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι 12 εξ’ αυτών έχουν καταχωρηθεί ως κλαπέντα/ απολεσθέντα.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442