Αν η αντίδραση είναι το ζητούμενο, τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίσει ικανοποιημένος από την Αγία Πετρούπολη, έχοντας βγάλει (και με το παραπάνω) αντίδραση.
Αν η νίκη είναι το ζητούμενο, τότε ο Παναθηναϊκός κρατά το 79-89 απέναντι στη Ζενίτ. Αν η βελτίωση είναι το ζητούμενο, τότε ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πράγματα για τα οποία μπορεί να χαμογελά, καθώς ήταν αρκετοί οι τομείς που οι «πράσινοι» φάνηκαν καλύτεροι.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… νωχελικά στο παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 8-2, δίχως να έχουν ρυθμό στην επίθεση κι ενέργεια στην άμυνα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε την πρώτη παρέμβαση, αλλάζοντας το σχήμα, παίζοντας με πιο ψηλούς παίκτες, αφήνοντας στον πάγκο τον αρνητικό (στο ξεκίνημα και μόνο) Φριντέτ. Γρήγορα ισορρόπησε (11-10) και κάπου εκεί είχαμε το… Τόμας εναντίον Τόμας!
Ο Ντεσόν Τόμας κέρδισε κατά κράτος τον Ουίλ Τόμας, με τους δυο τους να μονοπωλούν το σκοράρισμα. Από το 14-10 το σκορ πήγε στο 18-20 με τον Τόμας του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει και τους 10 πόντους της ομάδας του και τον συνεπώνυμό του τους 4 της Ζενίτ.
Ο Παναθηναϊκός τέλειωσε την πρώτη περίοδο με +2 (20-22) και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο, με τον Μήτογλου να κάνει αισθητή την παρουσία του και τους Ρώσους να ακολουθούν κατά πόδας, για να λήξει το 20λεπτο με ανοιχτούς λογαριασμούς (38-40). Ήταν η στιγμή να μπει στην εξίσωση ο Φριντέτ, καθώς και ο Βουγιούκας είχε κάνει τη δουλειά του, αλλά κι ο Καλάθης μοίραζε πάσες σαν… διαφημιστικά φυλλάδια.
Ο Αμερικανός πήρε το όπλο του και παρέσυρε όλη την ομάδα στον ρυθμό του. Η Διαφορά άρχισε να ανοίγει, με τον Παπαπέτρου να γράφει το 45-51 (το πρώτο τρίποντο στη φετινή Ευρωλίγκα, μετά από 8 ανεπιτυχείς προσπάθειες) και αργότερα να γίνεται το 47-57, με τρίποντο του Φριντέτ. Όσο ο Παναθηναϊκός είχε λύσεις στο μπροστά μέρος του γηπέδου, του Ούαλι συμπεριλαμβανομένου, τόσο είχε πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μένουν στο… κόλπο.
Προς το τέλος της περιόδου κι ενώ όλα πήγαιναν καλά (51-65) «έσβησαν οι μηχανές», οι παίκτες του Πλάθα έτρεξαν σερί 11-0 (62-65), δείχνοντας ότι δεν θα παραδώσουν τα όπλα. Ο Ουάλι ξεκλείδωσε την άμυνα, ο Πονίτκα ήταν πρόβλημα στο άλλο μισό του γηπέδου, ο Ράις πέτυχε ένα (και μοναδικό) καθοριστικό τρίποντο (64-73), η διαφορά ανεβοκατέβαινε και δύο επιθετικά του Παπαπέτρου έλυσαν τον γόρδιο δεσμό.
Παρότι οι Ρώσοι μείωσαν σε 76-79, στα δύο τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» φαίνεται πως έμαθαν από τα λάθη τους κι έτρεξαν σερί 10-3, για να τελειώσουν δίχως άγχος τον αγώνα.
LIVE: Ολυμπιακός Β’ – Athens Kallithea. Παρακολουθήστε live στις 13:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός Β’ – Athens Kallithea για τη 14η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Super League 2. Τηλεοπτικά από το Action 24.
Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό την Κυριακή και ο Μανόλο Χιμένεθ συνεχίζει να προβληματίζεται ως προς το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ώστε να κοντράρει τους «ερυθρόλευκους».