Μαρμελάδα από χρωματιστά ντοματίνια
Αν προτιμάμε μια μαρμελάδα χωρίς μεγάλα κομμάτια, βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τη χτυπάμε με μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ, μπίμερ).
Προετοιμασία 10′ Αναμονή 1 ώρα Μαγείρεμα 20′
Υλικά (για περίπου 500 ml)
500 γρ. ντοματίνια ανάμεικτα
200 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
1-2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα ντοματίνια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε έτσι για μία ώρα.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
Βγάζουμε τα ντοματίνια με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά ακόμη. Βάζουμε και πάλι τα ντοματίνια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Μυστικό
Αποστείρωση βάζων: Τα πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και τα βάζουμε ανάποδα (πάνω σε λαμαρίνα με υφασμάτινη πετσέτα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 100° C.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές
- Τι έκαναν οι Τζάστιν Τριντό και Κέιτι Πέρι με τον Φούμιο Κισίντα και τη σύζυγό του, Γιούκο;
- Είναι λογικό; Τι σημαίνει όταν ερωτεύεσαι συνεχώς και πολύ γρήγορα
- Κουρέτας: Που πήγαν τα 50 εκατ. ευρώ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών;
- Γιατί πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση η Αθήνα και γιατί βούλιαξε -ξανά- η Μάνδρα;
- Χάνεται ο στόχος για καθολική κάλυψη υγείας ως το 2030


