Σαλάτα με φακές και σταφύλι
Το φρούτο δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις κρύες φακές και ο φρέσκος δυόσμος μοναδικό άρωμα.
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 30΄ Αναμονή 6΄-7΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. βιολογικές φακές Δομοκού
1/3 ματσάκι (1/3 φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση
70 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Δύο συνταγές για σπιτικές πίτες
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νιγηρία: Ο Τραμπ είχε αναβάλει την επίθεση για να δώσει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους τζιχαντιστές
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ