«Νιώθω ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, πραγματικά, όπως όταν είμαι με τους Ελληνοαμερικανούς στο Κάνσας, που πάντα είναι δίπλα μου» τόνισε εισαγωγικά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Συνεχάρη τον Νίκο Δένδια και γενικά την ελληνική πλευρά, αλλά και «το ίδρυμα Νιάρχος για αυτό το εκπληκτικό κτίριο. Αυτόν τον πολύ θερμό χώρο», που είναι ιδανικός για να φιλοξενήσει μια εκδήλωση για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ που είναι επίσης «πολύ θερμές» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πομπέο.
Συγκινημένος που μιλά από την Ελλάδα, «το λίκνο του πολιτισμού» όπως είπε ο κ. Πομπέο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την πρώτη φορά που μπήκα στο Κογκρέσο, πριν 10 χρόνια, ως οπαδός του ρεμπουμπλικανισμού η όλη ιδέα ήταν να επιστρέψει η Αμερική στις ρίζες της και να ξαναπάρουν οι πολίτες στα χέρια τους την τύχη της. Όλα αυτά παραπέμπουν στην Ελλάδα. Πού θα ήμασταν χωρίς εσάς;».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.