Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης από το Μάτι: Να γίνει ένας πρότυπος οικισμός

Μητσοτάκης από το Μάτι: Να γίνει ένας πρότυπος οικισμός

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπου είχαν σωρευτεί 20.000 τόνοι καμένων δέντρων, κλαδιών και άλλων υλικών έπειτα από την περσινή φονική πυρκαγιά στην περιοχή

Την προσωπική του δέσμευση, και της κυβέρνησης ευρύτερα, να γίνει το Μάτι καλύτερο από πριν, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μάτι όπου έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 9.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπου είχαν σωρευτεί 20.000 τόνοι καμένων δέντρων, κλαδιών και άλλων υλικών έπειτα από την περσινή φονική πυρκαγιά στην περιοχή.

Κατά την άφιξή του , ο πρωθυπουργός χαιρέτισε κατοίκους και τοπικούς παράγοντες, αλλά και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στο έργο, στους οποίους απέδωσε τα εύσημα για τη δουλειά τους και τους ευχαρίστησε.

Έχουμε και θέλουμε την ανάμιξη της κοινωνίας των πολιτών, είπε σε άλλο σημείο του διαλόγου που είχε με τον κόσμο, και ζήτησε, το Μάτι, να πάρει ζωή, να γίνει καλύτερο από πριν, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εκκαθάριση της καύσιμης ύλης σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός αποδεικνύει ότι το έργο ήταν «πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο απλό».

Επισήμανε ακόμη πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης δίχως να επιβαρυνθεί έστω με ένα ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, καθώς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρθηκαν να εκτελέσουν αφιλοκερδώς το έργο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αναφορικά με το σχέδιο της επόμενης ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε το ενδιαφέρον Πανεπιστημίων του εξωτερικού να συμβάλουν στη χωρική ανάπτυξη της περιοχής.

Τόνισε ακόμη πως πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου οικισμού και ενημερώθηκε για την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή. Θέλουμε το Μάτι «να ξαναζήσει με τρόπο διαφορετικό, πιο βιώσιμο» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, πως το Μάτι πρέπει να γίνει ένας πρότυπος οικισμός και όπως είπε,  έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη στην περιοχή. Προανήγγειλε έναν συνολικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και μίλησε για δράσεις πρόληψης ώστε να «είμαστε πιο έτοιμοι ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου».

Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά

Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά: τοποθετήσαμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις σωστές θέσεις, είπε επίσης, προσθέτοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση εμφύσησε διαφορετική κουλτούρα λογοδοσίας, ταχύτητας, αποτελεσματικότητας.

Αναφερόμενος στο έργο της απομάκρυνσης των καμμένων παρατήρησε πως είναι μικρό τμήμα της δουλειάς που έπρεπε να γίνει, «αλλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί».

Κλείνοντας όσα είπε, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους εγκαυματίες και πως δεν καλυπτόταν εξ ολοκλήρου με δαπάνες του ΕΟΠΥΥ η θεραπεία τους ως τώρα. Το διορθώσαμε, χωρίς να επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος, τόνισε ο πρωθυπουργός, που έφυγε από το χώρο, λέγοντας στους κατοίκους, «εις το επανιδείν».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024