Η Team USA στο πρώτο δείγμα γραφής της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας εμφανίστηκε αρκετά καλή νικώντας την Ισπανία με 90-81.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν αρκετά ικανοποιημένος από τους παίκτες του και το έδειξε και στις δηλώσεις του, καθώς η αμερικανική ομάδα είναι ένα νέο σύνολο.

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να βάλουμε τα πόδια μας στη φωτιά και να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε. Ήταν σαν ένα… βάπτισμα για εμάς. Είμαστε ένα νέο γκρουπ, παίκτες, προπονητές, όλα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν μια καλή εμπειρία».

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της ισπανικής ομάδας, λέγοντας ότι είναι εκπληκτική στον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος οδοαότερα από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που ήταν δύσκολες για εμάς. Η νίκη ή η ήττα είναι πραγματικά ασήμαντες αυτή τη στιγμή. Πιο πολύ θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να μένουμε ενωμένοι και να εκτελούμε ως ομάδα όλοι μαζί.

Η ισπανική ομάδα είναι εκπληκτική στον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι και πραγματικά μπορείτε να δείτε την εμπειρία που έχουν. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε κοντά σε αυτό το κομμάτι επιθετικά αν και είναι δύσκολο να γίνει αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα για εμάς αυτό που είδαμε.

Ήμουν ενθουσιασμένος με την άμυνά μας. Θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά για ένα νέο γκρουπ, επικοινωνώντας ο ένας με τον άλλο. Πήραμε τα ριμπάουντ. Δεν το είχαμε κάνει με τόση συνέπεια ως τώρα. Θεωρώ πως κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια σε γενικές γραμμές».

Γράψτε το σχόλιο σας