Λιγότερες από 20 ημέρες απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας 31/8-15/9) και οι διεθνείς παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε απεργία, αφού η Ομοσπονδία της χώρας δεν τους έχει καλύψει ούτε οικονομικά.
Η ομάδα βρίσκεται στον Α’ Όμιλο μαζί με Κίνα, Βενεζουέλα και Πολωνία έχει αρχίσει κανονικά την προετοιμασία της και έχει δώσει πέντε φιλικά προετοιμασίας. Ωστόσο οι παίκτες δεν έχουν πάρει τα οφειλόμενα μπόνους και αποφάσισαν μαζί με το επιτελείο να προχωρήσουν σε απεργία.
Ο αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού, Έντι Γκάι Λάντρι, δήλωσε σχετικάσε σάιτ της χώρας: «Από την Δευτέρα (12/8) βρισκόμαστε σε απεργία. Δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που μας έχουν υποσχεθεί πριν την προετοιμασία.
Έχει περάσει ένας μήνας. Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν το μισό μπόντους, αλλά ο μάνατζερ ταξίδεψε στη Μαδρίτη να μας βρει και δε μας έδωσε τίποτα. Απαιτούμε όλα τα λεφτά της ασφάλειας για την προετοιμασία, αλλά και τα λεφτά για την διαμονή στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο»
Ακολούθως ο Λάντρι τόνισε ότι οι παίκτες καλύπτουν οι ίδιοι τα ιατρικά τους έξοδα: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε και καλύπτουμε μόνοι μας τα ιατρικά μας έξοδα. Φύγαμε από το Αμπιτζάν χωρίς να έχει προβλεφθεί φαρμακευτική περίθαλψη.
Ελπίζουμε να έρθει στην ώρα της, επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις τραυματίες. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Χρειάζεται να συναναστρεφόμαστε με ερασιτέχνες. Υποτίθεται ότι προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτοί που χρειάζεται»
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
«Βόμβα» στο Κύπελλο Αγγλίας. Η πρωτοπόρος της Premier League, αποκλείστηκε στη φάση των «8» μετά την ήττα της με 2-1 στο «Σεντ Μέρις» από τη Σαουθάμπτον που αγωνίζεται στην Championship!
Ο Άρης ξανά στη Novibet Volley League μετά τη σεζόν 2015-2016, μετά τη μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο Κατσάνειο επί του Ηρακλή με 2-3 σετ, αν και έχανε με με 2-0!
Η Δόξα Λευκάδας επικράτησε της Δάφνης με 65-54, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην στην Elite League και παράλληλα εξασφάλισε την άνοδό της στη Stoiximan GBL.
Το NBA έχει βάλει ερευνητές για να διαλευκάνουν την υπόθεση. O Σαμς Σαράνια αποκαλύπτει τι ανέφεραν οι Μιλγουόκι Μπακς αλλά και την άποψη του Αντετοκούνμπο