Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο
Σε αντίθεση με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα κατέγραψε σημαντική βελτίωση τον Ιούλιο.
Σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα (economic sentiment indicator, ESI) τον Ιούλιο, ενώ υποχώρησε στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 105,3 μονάδες, από τις 101,0 τον Ιούνιο, ενώ στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 102,7 από 103,3 μονάδες και στην ΕΕ μειώθηκε στις 102,0 από τις 102,3 μονάδες.
Η διαμόρφωση του ESI στην Ελλάδα επηρεάσθηκε θετικά από την αύξηση της εμπιστοσύνης σε όλους τους επιμέρους τομείς, και συγκεκριμένα των υπηρεσιών (στις 22,1 από 7,9 μονάδες), των κατασκευών (στις -48,1 από -55,5 μονάδες), της βιομηχανίας (στις 1,7 από -0,6 μονάδες) και του λιανικού εμπορίου (στις 13,7 από 9,2 μονάδες) καθώς και από την αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (στις -20,2 από -27,8 μονάδες).
Η μείωση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στον τομέα της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών ενώ βελτιώθηκε οριακά η εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε στην Ολλανδία (+1,7 μονάδες), την Ιταλία (+1,4 μονάδες) και την Ισπανία (+0,6 μονάδες) ενώ μειώθηκε σημαντικά στη Γερμανία (-2,4 μονάδες) και έμεινε αμετάβλητος στη Γαλλία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
















![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442