Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φιλική» νίκη για την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Βέρντε

«Φιλική» νίκη για την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Βέρντε

Η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών με γκολ του Αλμπάνη (34') νίκησε τη Λαμία με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση. Ντεμπούτο για τον Βέρντε ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία

Με τον Φρανσίσκο Ζεράλδες σε ρόλο «μαέστρου» και τον Ντανιέλε Βέρντε να δίνει το πρώτο του… στίγμα, η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας με 1-0 σε φιλικό που έγινε στην πόλη της Φθιώτιδας. Η Ένωση όσο αγωνίστηκε με την καλή της ενδεκάδα (από την οποία απουσίαζαν έτσι κι αλλιώς πολλοί παίκτες) είχε σούπερ εικόνα, βγάζοντας φάσεις με αποκορύφωμα εκείνη του γκολ. Που πέτυχε ο Αλμπάνης.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο επέλεξε τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τον Παουλίνιο δεξιά, τον Χουλτ αριστερά, τον Λόπες με τον Σβάρνα στα στόπερ, τους Σιμόες, Σιμάο στον άξονα, δεξιά τον Βέρντε, αριστερά τον Αλμπάνη και πίσω από τον Κλωναρίδη τον Ζεράλδες. Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα από την αρχή και ήταν η ομάδα που έδινε το τέμπο στο ματς.

Οι Κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και σιγά-σιγά μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή της Λαμίας. Στο 6’ ο Κλωναρίδης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα προ κενής εστίας, μετά το λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ενώ τρία λεπτά η προσπάθεια του Ζεράλδες δεν βρήκε στόχο.

Η Ένωση ανέβασε στροφές και απείλησε άλλες δύο φορές πριν συμπληρώσουμε μισή ώρα αγώνα με τον Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, συγκλίνοντας από τα δεξιά, όμως η προσπάθειές του δεν είχαν την σωστή κατάληξη.

Στο 35’ ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι Κιτρινόμαυροι συνεργάστηκαν υποδειγματικά, βγάζοντας την μπάλα από την άμυνα στην αντεπίθεση, έτσι ακριβώς όπως δουλεύει ο Μιγκέλ Καρντόσο. Τελικός αποδέκτης της ομαδικής προσπάθειας του Δικεφάλου ήταν ο Αλμπάνης, που με πλασέ στην κίνηση (το οποίο κόντραρε και στον Βύντρα) έκανε το 0-1.

Η Λαμία έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 44’ με ένα σουτ του Σάλιακα που δεν βρήκε στόχο, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους. Ένα πρώτο μέρος που η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά, βγάζοντας στο γήπεδο αυτοματισμούς και συνεργασίες, με κορυφαία εκείνη στη φάση του γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καρντόσο άλλαξε τα άκρα του, δεδομένου πως οι Βέρντε και Αλμπάνης δεν είναι σε θέση να βγάλουν περισσότερα από 45’. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με κινητήριο μοχλό τον Ζεράλδες. Ο Πορτογάλος ήταν ασταμάτητος και από τα πόδια του προέκυψαν και οι πρώτες επικίνδυνες καταστάσεις από στατικές φάσεις: με απευθείας εκτέλεση στο 23’, με συρτή πάσα στον Ντέλετιτς στο 62’.

Η ΑΕΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι της, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Βέβαια, οι πολλές αλλαγές που έγιναν και από τις δύο ομάδες δεν επέτρεψαν την ύπαρξη ρυθμού στο παιχνίδι. Σημαντικό πάντως ήταν, ότι η ΑΕΚ ποτέ δεν απειλήθηκε, ενώ είχε πάντα τρόπο να βγάζει σωστά δομημένες επιθέσεις.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Τσιντώτας (46’ Αθανασιάδης), Παουλίνιο (74’ Σταμούλης), Σβάρνας (90’ Αρβανίτης), Λόπες, Χουλτ (81’ Καραβίδας), Σιμόες (88’ Τσέλιος), Σιμάο (74’ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (46’ Ντέλετιτς), Ζεράλδες (89’ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (46’ Μπότος), Κλωναρίδης (59’ Σαρδέλης)

Λαμία (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Κατσίκας (46’ Βελλίδης), Σάλιακας (86’ Κουδουνάς), Βύντρα (74’ Ασίγκμπα), Πλιάτσικας (62’ Σκόνδρας), Βάντερσον (90’ Νικολόπουλος), Μπεχαράνο (74’ Ράμος), Δημούτσος (62’ Μπουλούλης), Καραμάνος (74’ Κωστίκα), Τομάς (46’ Καραγιάννης), Ρόμανικ (80’ Ανάκογλου), Τουράμ (67’ Τσούκαλος)

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024