Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Μπογέ με μεταγραφή και με τους δικούς της όρους

ΑΕΚ: Μπογέ με μεταγραφή και με τους δικούς της όρους

Η Τορίνο διώχνει τον Αργεντινό και η ΑΕΚ ετοιμάζεται να... ανοίξει την αγκαλιά της στον Αργεντινό. Αλλά με τα δεδομένα που η ίδια θα θέσει στο τραπέζι.

Είναι σαφές ότι ο Λούκας Μπογέ δεν πέτυχε στην ΑΕΚ. Δεν είχε καλή παρουσία, δεν βοήθησε, δεν έπαιξε βάσει του δεδομένου ταλέντου του. Σε ίσως αυτό φέρει ευθύνη και ο δίχως λόγο και λογική «ψυχολογικός πόλεμος» που του έκανε (ή τουλάχιστον έτσι το εκλάμβανε ο παίκτης) ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με τον Ελληνα τεχνικό να μην καταφέρνει ποτέ να πάρει τον καλύτερο εαυτό του μοναδικού πραγματικού εξτρέμ που είχε στο ρόστερ του.

Ο Μπογέ γύρισε στην Τορίνο μετά το τέλος του δανεισμού του στην ΑΕΚ. Αλλά γύρισε για να… φύγει. Καθώς ο Βάλτερ Ματσάρι δεν τον υπολογίζει, τον άφησε εκτός προπονήσεων της Γκρανάτα και κάπως έτσι έβαλε τέλος στην παρουσία του στον ιταλικό Βορρά. Με την ΑΕΚ να καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Ηδη εδώ και αρκετές ημέρες προκύπτουν πληροφορίες από την Ιταλία που θέλουν την Ενωση να έχει ξανά στο κάδρο τον 23χρονο ακραίο επιθετικό. Και όχι άδικα. Αλλωστε, ο Μπογέ είναι δεδομένα ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστές, με πάρα πολύ υψηλό ταβάνι. Και υπάρχει η πεποίθηση ότι εάν επιστρέψει στην Ενωση, ο σύλλογος θα μπορέσει να τον βοηθήσει να ανδείξει αυτή του την ποιότητα.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να συμβούν τρία πράγματα.
1) Να δεχθεί η Τορίνο να τον παραχωρήσει, είτε ως ελεύθερο (με ποσοστό μεταπώλησης ή συνιδιοκτησία) είτε με ένα ποσό κάτω του ενός εκατομμυρίου.
2) Να δεχθεί ο ίδιος ο παίκτης να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις του κάτω από τις 650.000 € και να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με την Ενωση.
3) Να μην προκύψει κάποια άλλη (μεγαλύτερη) προσφορά, είτε από την Ιταλία είτε από κάποιο άλλο καλύτερο πρωτάθλημα.

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε κάτι που έχει αξία. Οταν ο Μπογέ έφυγε από την Ελλάδα στο τέλος της σεζόν, έριξε… μαύρη πέτρα πίσω του. Και δεν σκεφτόταν να επιστρέψει. Τώρα, όμως κατάλαβε ότι η ΑΕΚ του προσέφερε πράγματα και συνήθηκες που δεν μπορεί να βρει αλλού αυτή τη στιγμή. Και είναι θετικός στην επιστροφή.

Αντί επιλόγου: Η ΑΕΚ δεν ρίχνει τυχαία ματιές στον Μπογέ. Ακόμη κι αν δεν αποκτηθεί ο Αργεντινός, η Ενωση θα πάρει ακόμη έναν ακραίο επιθετικό. Διότι ο Μιγκέλ Καρντόσο θέλει να θωρακίσει τις πλευρές του με παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά πάνω στον… ασβέστη. Καθώς έχει διαπιστώσει ότι πέρυσι η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά την απουσία τέτοιων παικτών.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024